Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 8月發售 SR超合金 真GETTER1 ( p10、p14更新)

眼睛看來像是印刷的
無坑線,無立體感,顏色假

revoltech頭部更細但至少眼睛是上色的.
SR這紅色部分是原膠色嗎?
回復 288# hi600gg

唔洗多謝  ,我都係見到你d多餘發言先有感而發:38:
回復 290# tonylee12003

殺人喊救人? 我哪裡有多餘發言請指證,謝謝。
回復  godgundam12371

抱歉,我不認為山口式有比這隻SR好,山口式塗裝與材質使用,臉放大到跟這隻SR比較 ...
hi600gg 發表於 29-8-2013 12:57 AM

你話人地要到手才有資格批判,難到你又到手了嗎,咁你又知一定比山口好咩,你都係同人地一樣睇圖之麻,個個都係睇圖講觀感,咩叫你覺得這樣比較恰當?唔通你有資格睇圖講感受,人地就就一定要到手先可以講?
a.只因為我跟你們立場相反,誇獎了這個產品,就要被你們說教?
b.山口式我買過,這隻我也有訂,SR產品來來去去也買了快20隻,就是因為誇獎SR真蓋特1,就要被酸,有人提出山口好看,我也只是提出我的反駁,請問你是不是管太多了?
c.我就是看不慣,沒訂沒買看張圖,就能罵成這樣的人,做人不能留點口德嗎? 講難聽一點,根本是眾口鑠金,看圖講感想很好,批評也要有限度吧,抱歉我就是一出就下訂的永井豪迷,我看了就是不爽你們這種人的心態,這裡是討論區,每個人都有自己的觀點很合理,我也不覺得我有什麼不恰當的地方。
d,最大的問題在,你突然回我"祝師兄不會中笨大的sad貨∼∼∼" 擺明就莫名其妙,要就針對玩具感想來討論,你留這種言擺明詛咒我,不是白目是什麼?  

令小弟想起英俊版技安..........................:ice:

自己改:cool:

估唔到大家對面相反應咁差:( , 其實我覺得已經算唔錯, 和SR萬能俠比較, 就知個頭其實好細下
可能眼珠太大, 顯得目光唔夠兇狠.

回復 293# hi600gg

我咪話你言行不一,你話人盒野未到唔可以評論,你咪又係一樣,你話人對你說教,你自已咪又係,正如你問我你中唔中sad貨關我咩事一樣,我係想講,人地覺得隻野點樣,關你鬼事咩,洗唔洗你教幾時先可以對隻野作出批評呀?如果下下要買左返黎先,d人出官圖把鬼咩,比幾隻字又或者動畫d相睇下係出咩就夠啦。最重點係人地唔洗係教是否到手才可以作出批評,人地中意點係人地自由囉。仲有隻野唔係永井親自監修架,笨大買拉神出得唔好有咩咁出奇,你呢d出乜訂乜既,我覺得先唔夠中肯囉,難聽d出到pat屎咁你可能都照訂,仲有我都係永井迷,仲要超中意三一,咩ex,合金魂,山口,新世紀,買齊晒,所以今次個樣出到咁真係唔想買囉,謝謝
個樣又真係太善良了吧...
唔會一開波搶住入了...

回復 297# redfish

面相是機器人的靈魂
眼睛是真三一的特色,氣勢沒了 多了份可愛
可動、塗裝作的再好.....你把玩這隻真三一.............仍然會看到他的臉

除了SR合金GGGG 以後SR合金都不訂了,
這次品質控制在面部表現上明顯有很大的問題,

以往BANDAI品管出包或跟官網有差異,頂多就睜一隻眼、閉一隻眼
這次我就接受不能了
回復 300# til520102

真三一最仲要係霸氣,而家呢隻一d都表現唔到

回復 301# tonylee12003

真三一哪來炯炯有神的雙眼?
又不是SD高達.....

眼睛應該小一點,跟之前展示有明顯的落差.....
在量產的時候 可能沒有注意到
真心希望那些是SAD貨:cool:
只是不小心出貨了
萛啦.,.依度有好多人永遠件玩具到野都未到手就係度係咁插GA LA..  最慘插完又要買。。
睇下大貨到個陣時  ...
terrycat 發表於 29-8-2013 01:10 AM

插完都無人買,好似SIC OOO putotyra combo咁,慘的是入了貨的店家吧∼
:78:

一早起身見到張圖,當堂嚇左一跳,即刻攞新世紀版比較﹕

其實兩款個頭SIZE應該差不多,單睇上色細緻度,笨大版實在好太多啦,新世紀版顯得好粗糙,問題在.....笨大呢隻,出事在太圓太闊,再加對大眼仔,簡言之.....CUTE。而新世紀版,小弟一直覺得佢上色麻麻,但勝在出到真三一個神韻~ ~殺氣,所以好明白點解有師兄會好失望,始終都期待左好耐。
以上小小比較,純粹參考,作為三一迷嘅小弟,既然買唔起Ex版,今次點都會幫趁笨大一次啦,只係.....其實可以做得好啲....唔知會唔會出合金魂版呢....