Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 8月發售 SR超合金 真GETTER1 ( p10、p14更新)

回復 180# gazza1211

不過真係見到佢有誠意做呢d細節...覺得有驚喜...諗住佢黑版先會攪發光
呢幅螢光effect相片很吸引。。。。。。。。但老實說,實際是不可能的,肯定是用大光圈和加長快門 ...
gazza1211 發表於 8-5-2013 10:41 AM

肯定係ps相,重要係求其果隻,發光位退地求其到呢....
大家訂左未呢 @@?
同埋邊度訂大約幾錢 @@
222_222 發表於 8-5-2013 01:16 AM

唔駛訂喇師兄....大把貨 {:1_220:}
係螢光料,唔係識發光,加上張圖係PS執出來的,切勿比張圖誤導呀各位。
發光版 BANDAI會放魂商店,才不會放一般販售......
肯定係ps相,重要係求其果隻,發光位退地求其到呢....
宮澤熹一 發表於 8-5-2013 10:50 AM

同意!一要好似Unicorn Gundam 咁加燈改塗裝物料先有咁既效果
..................識發光架..............
ray文 發表於 8-5-2013 10:32 AM

我估只係有反光效果
回復 183# SaiHikaru

根據SR合金通販限定皆插定律....呢隻搏一搏唔訂{:1_203:}
暫時唯一不滿的,是關節上沒上金屬色..另一想法.先唔好講佢冧唔冧價.如笨大想死仕們買佢出既貴到爆既魂限effect parts,就先要落足功力做好本體.(好似勇者王咁).所以呢隻應攪得過.同埋貨量應該不少...
感覺上應該會再出流龍馬黑色版本,幾乎都是真蓋特,蓋特龍,跟蓋特,這三代在輪流出,OVA版的蓋特完全看不到蹤影~~!!
我估只係有反光效果
鴨仔 發表於 8-5-2013 01:55 PM

可能係夜光..................:he:
可能係夜光..................
ray文 發表於 8-5-2013 04:42 PM

我都係咁認為, 係夜光, 但實物無光得咁厲害, 雖然笨大不嬲都取巧, 但應又唔會過分到俾幅圖係咁出到黎只係反光(電鍍鏡面?) , 講厚顏無恥擺明昆人都未有大X樂大塊X果班
根本就係PS圖, 官網都冇....!!!
幾錢?在那有得訂呢??:35:
一個字... 貴{:3_148:}