Toysdaily 玩具日報

查看: 12430|回復: 37

[個人收藏] 舊菜重溫第N次炒冷飯系列:YAMATO 1/48 LOW﹣VIZ VERSION 2 WOODLAND CAMO

小弟最近最於好辛苦咁響籠底掘番 Y 記既1/48 LOW﹣VIZ VER.2 WOODLAND CAMO 版既舊相出黎 (without any optional parts )。真係冇辦法啦,鬼叫 Y 記摺左咩。咪唯有悼念佢既遺菜囉!!廢話少講啦,各位新老朋睇嘢啦!!!  

各位留意!佢係空軍黎架!

「報告隊長!超神飛左上天呀∼DL!」

同場加映尋神啟示一則:
哩隻野小弟多年來遍尋不獲,望師兄們能指點迷津,謝謝。

Douglas: I have deleted the last photo and please be reminded that no "sounds like" foul language here.
型、英、帥、靚、正{:1_222:}
{:1_221:} 好圖!小弟重複睇左幾次

謝了!契朋友{:1_227:}
酒是故鄉醇!機是Yamato正!:78:

杮崎契爺,你d飛機真係百看不厭!:$
我都話冇爆膊咯。你地班超力米粉!:38:
柿崎兄處女貼{:1_221:}

請問機身上啲logo同數字是出自何處? 本身貼紙or自家製水貼?
柿兄。。你咁攪發唔得架wor..你出完post..我怕y拍又炒貴晒呢隻。。:no:
因為睇完。。我好想。。bid返隻:help:
正野!有埋重甲(唔係超甲)重正!
Ching, G701真係去到冥王星都搵唔到架啦!
型、英、帥、靚、正
狂四郎 發表於 8-4-2013 07:50 PM

多謝狂兄!YAMATO 聽到你哩五個字一定死得眼閉....
好圖!小弟重複睇左幾次

謝了!契朋友
呂品器 發表於 8-4-2013 07:51 PM

多謝契朋,得你咁講,我會考慮今後每季重POST 一次∼:handshake:
酒是故鄉醇!機是Yamato正!

杮崎契爺,你d飛機真係百看不厭!
常威 發表於 8-4-2013 08:20 PM

XDDD ,自從超神出現後,菜迷間便發展出一種互契關係~~~~多謝契爺威!
我都話冇爆膊咯。你地班超力米粉!
keithwu516 發表於 8-4-2013 08:21 PM

KEITH兄,佢冇爆膊,但卸膊....
柿崎兄處女貼

請問機身上啲logo同數字是出自何處? 本身貼紙or自家製水貼?
RTHK 發表於 8-4-2013 08:31 PM

(港兄,哩篇應該係小弟處膜重修後的第一貼∼∼)
機身上的DECAL 是來自多年前MACROSS WORLD FORUM 中一個MEMBER “TAKATOYS” 製作的貼紙,大家都叫“TAKATOYS STICKERS”。好似都有水貼版。
不過賣果間網店都摺左多年了...
柿兄。。你咁攪發唔得架wor..你出完post..我怕y拍又炒貴晒呢隻。。
因為睇完。。我好想。。bid返隻:he ...
滴滴仔 發表於 8-4-2013 08:39 PM

係?我記得早排響香港機場間玩具店見到有一隻,價錢應該平過Y拍。
(我好似都有響SDF﹣1報過料的∼{:1_203:} )
正野!有埋重甲(唔係超甲)重正!
Ching, G701真係去到冥王星都搵唔到架啦!
Panzer 發表於 8-4-2013 08:47 PM

咁慘!我隻VF﹣7C 真係咁絕望...:help: