Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 舊菜重溫第N次炒冷飯系列:YAMATO 1/48 LOW﹣VIZ VERSION 2 WOODLAND CAMO

好FEEL,好FEEL

Y記既 VF-1 真係百看不厭(梅超風除外)
VF-7C!! :handshake: 好名, 好名!! :$
1/48 外型真係無敵:D
多謝師兄貼圖, 因我一直也不明為何飛機會油樹木迷彩, 見到真正的旋風式, 明了. Thanks

:38:「報告隊長!超神飛左上天呀∼DL!」
師兄點都要加啲骨架喎.
classic!  nice toy.  nice photos.  nice poses.  support!!
貼中冇7,心中有7。
超~~~~~~~~~~~7777777777

正宗靚菜,當然支持:71:

小的不才,玩一比六十的廿咩爹廿媽陀菜唔識擺好姿勢…最多只係咁…

又或者係咁…

飛J 毛都只係識咁影咋…

雞WALT毛就影到咁…

真係超失禮,我會反省的… :die:
對於VF7C被刪,本人表示深感哀痛同埋遺憾!:o
多謝契朋,得你咁講,我會考慮今後每季重POST 一次∼
柿崎速雄 發表於 8-4-2013 22:05

以柿崎契爺嘅藏量,每日一 post 都要成年先可以 reboot 喎!!:34::34::34::34::34:
正宗靚菜,當然支持

小的不才,玩一比六十的廿咩爹廿媽陀菜唔識擺好姿勢…最多只係咁…

...
艾雲 發表於 9-4-2013 01:19

你真喺超唔掂,仲唔快啲向超神上注香祈求啟發!!:Q:Q:Q:Q:Q
6 X 7 = 42

6 + 7 = 13!

柿崎契爺 good job!
color scheme of this one is cool:71:
我記得當年YAMATO 公佈哩隻野果陣係媽聲四起:色怪、樣衰、手工粗糙、冇POINT、亂實咁黎、呃錢、再版LOWVIZ VER1好過、出埋哂D垃圾太唔環保.....當然對我哩D憶菜成狂既老實青年係來者不拒照單全收。到底YAMATO 既提早收工同佢一直以黎死力咁出無數咁多既VARIATION 有冇關呢??但無論如何,佢哩十幾年黎對菜迷做既野絕對係功德無量,永遠向YAMATO致以最高敬意。:$

YAMATO 既迷彩IDEA 應該是來自95年MACROSS PLUS 特集中的世界觀設定:

YAMATO 參考 F4 的CAMO DESIGN 作商品化,最後這DESIGN就被收錄到VF-1 MASTER FILE 中。