Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] MMS197D02 - Iron Man 3: 1/6th scale Mark XLII

即係Mark XLII 16號就cut訂?

在我眼中mark42真係出得好正:35:,
所以昨晚收工時入多隻“唔駛排“幾分中走得。

有愛就訂la.

等唔無所為,最重要出得靚仔
可能已經習慣咗{:1_206:}
又係炒家一名,點講都係喺度保障自己
玩具初哥哥 發表於 13-4-2013 02:40 PM

哈哈,清者自清喇,早2日我先係度潤過d炒家,今日多謝哥哥你封我做炒家。
香港大把人買唔起樓,如果人人都講句"地產商又點會有錢唔賺呀",咁就變成炒樓人士...

某程度上人偶玩具賣的係人物名氣多於生產商,只係有幸我地香港有間咁出色的公司出到D有質素公仔,所以點炒點賣個角色唔死,生產商都唔憂冇生意。
另外,比起全世界,香港只係一個非常細市場,我相信D玩具其實已經有D炒左出香港,只於其他國家炒唔少得起,最後咪又係生產商自己控制。而且香港係全世界炒野最叻的地方,我係老細都選香港人幫我炒晒出全世界喇。
總結:貨品原本銷量只有1000,有noise有人炒銷量變左8000,如果你係老細會想要邊樣?
以上完全只係個人商業角度觀點立場,或有偏差。
吹排隊吹到成100版,今次真係破曬紀錄
好X煩:67:
每個人心中把尺都長短不一.

唉…。。。........
頭像被屏蔽
回復  Shaka

thx
希慎show sample mk收訂, 玩嘢咩佢老味, 擺多隻係mk唔得既
DenloMKIV 發表於 14-4-2013 01:10 AM

咁都小??
強貼留名。甘到吹到一百版!
我吾會訂,路過的說!
我都訂了,非常快,前後兩張唔駛半個鐘
星期五晚7點想去訂, 點知排到pccw, 都係明天再去睇睇:(
回復 1439# 上下盤

haha~好似我咁唔出聲就最小心~
同以前真係唔同.....
比起全世界,香港只係一個非常細市場,我相信D玩具其實已經有D炒左出香港
ctcctf 發表於 14-4-2013 00:48

都係果句,其他國家一樣有以批發價入貨的代理商,消費者唔需要越洋購買於零售價上再 mark up + 跨境運費的炒貨。
你唔咁著緊,就唔會有人炒,完。
today order... Oct 2014 take it.
very painful.
由頭到尾, 跟本就係HT自編自導自演, 一切都係佢計劃之內!
上次Black Widow 特登5日cut 訂, 引起恐慌, 之後 ...
fcs206 發表於 2013-4-13 22:24

咁多日假都抽不到空去訂, 邊會有時間玩玩具, 算把啦. 去做喜歡做的事啦.