Toysdaily 玩具日報

查看: 9998|回復: 13

[個人收藏] 野獸的呼喚~Beast Convoy 奧狄武

已經忘了是什麼時候購買
但知道當日是以低價購入.....
之前已玩過.....今日才有心機拍下照片

記得之前有師兄講過Beast War Transformer曾出過幾個 vesion
其中Robot Master已是最入門級,當然形相沒有其中version好
但Robot Master出的都有令人吸引的 transformer -史達及獅皇
更可以合體....當時都幾想找,但找到已是天價就算啦

奧狄武作為Beat War 中的司令官
以大猩猩的型態藏身在地球上,一直同敵對的麥卡頓周旋下去

這頭大猩猩....說真一句一點也不像
兒童向味道十分高

彎下有點像黑猩猩

但面相......太多穿崩

可惜是沒有變到拳頭...不然會更像黑猩猩

變身.....

身上當然有博派的標誌啦

雙刀是奧狄武常用的近身武器

肩上有雙炮

手中有隱藏式

全炮發射

兒童向點少幾發射式武器呢......

開始追擊

手可動,但屈曲就看到手同手臂分開

想show大隻的一面....就oops....

後記:
Robot Master雖然不是太好形相
但作為入門級Transformer都可以接受
平平一玩的確不錯.......
雖然無玩老變~~~但一文字兄經常支持小弟~~~路過點都要卜一卜~~~:77:
This is a great toy. :74:
好多年前甘岩買個期快樂龍就係講Beast War
最有印象就係佢同隻豹仲有隻老鼠
之前有ching話佢唔係柯柏文
究竟成個古仔係點
呢個系列,我都系鐘意史達同獅王。:71:
好多年前甘岩買個期快樂龍就係講Beast War
最有印象就係佢同隻豹仲有隻老鼠
之前有ching話佢唔係柯柏文
...
hazeshadow 發表於 5-4-2013 08:47 PM

嚴重劇透

beast wars係G1文哥個故事N年後,內戰autobots贏左
有一日又有個好似decepticons咁ge派係叫predacons偷左cybertron ge golden disk
根據golden disk資料飛去地球唔記得做d咩,
之後當時好似autobots咁ge派系Maximals一個小隊又走去追住班predacons
小隊隊長就係呢隻奧迪武Optimus Primal
追追下去左個迷之星球
佢地scan左當時個星球ge動物變beast mode去防止當地大量raw energon整到佢地down機
打打下發覺原來佢地穿越時空去左G1時期文哥同麥sir撞落地球後,甦醒前ge period的地球
predacons為左改寫內戰decepticons戰敗ge歷史就走去The Ark到同Maximals展開攻防戰
最後又出埋G1 ge 星星叫靈魂同Ravage同其他ge外星人
當然最後捉到predacons leader(又係叫Megatron)打算返cybertron.....

以上為Beast Wars Season1-3
以下去到後續Beast Machines.....

返cybertron途中比Megatron逃走成功
又攪到Cybertron7國咁亂
接近全部cybertronian同半team 奧迪武小隊比megatron攪掂晒仲要全部變唔到形
無計可施之下奧迪武去左搵Vector Sigma求救
發覺原來先前返地球ge Beast Wars原來都係Vector Sigma安排
目的係將organic ge factor帶返去cybertron
帶cybertron重回organic時代
原來cybertron曾經都係organic planet...

以上為Beast Machines Season 1劇情....
未搵到中文字幕Season 2{:1_224:}
Logo竟然係Autobots而唔係Maximals的...
頭像被屏蔽
嚴重劇透

beast wars係G1文哥個故事N年後,內戰autobots贏左
有一日又有個好似de ...
waven 發表於 5-4-2013 11:18 PM

WAVEN兄,勁呀,你啲組織能力好好,簡單幾段野已令我明白晒成個BEAST WARS故事(以前中學有睇,但睇啲唔睇啲,而TVB好似播唔曬三個SEASONS,所以對個故事來龍去脈明啲唔明啲),希望你可以快啲介紹埋BEAST MACHINE SEASON 2的劇情啦~
WAVEN兄,勁呀,你啲組織能力好好,簡單幾段野已令我明白晒成個BEAST WARS故事(以前中學有睇,但 ...
李露MEI 發表於 5-4-2013 11:36 PM

http://avapei.pixnet.net/blog/post/87701780
TFSub字幕組既bw s1-3~
嚴重劇透

有一日又有個好似de ...
waven 發表於 5-4-2013 11:18 PM

BM完全覺得係黑歷史...
BWII同BWN除左玩具出得幾好之外
動畫來說真的不太喜歡...
This is a great toy.
Oracle 發表於 5-4-2013 06:57 PM

雖然無玩老變~~~但一文字兄經常支持小弟~~~路過點都要卜一卜~~~
Somebody_Ex 發表於 5-4-2013 06:47 PM

多謝支持.............:38:
呢個系列,我都系鐘意史達同獅王。
馬仔 發表於 5-4-2013 10:19 PM

可惜已經是天價買不起了..............
可惜已經是天價買不起了..............
一文字 發表於 6-4-2013 12:30 AM

等再版啦!
福特已經現身,史達還會遠嗎?

多謝師兄好 post,
o係TD,TFBW 係小眾o野,一定要支持!
等再版啦!
福特已經現身,史達還會遠嗎?

多謝師兄好 post,
o係TD,TFBW 係小眾o野,一定要 ...
Garycharm 發表於 8-4-2013 07:09 PM

多謝Gary 兄支持
我都希望史達同獅皇有重現的一日:35: