Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] TF3 - 大黃峰補完計劃 (加相)

小時候就對變形金剛非常喜愛,雖然收藏不多,但可以變形已經可以玩好幾年了~~
TF1 movie的時候,只是有一點感動,對當時的玩具不太有興趣~~
當TF2 movie 上的時候,終於受不了 "天火文" 的魅力!
一口氣入了L Class的柯柏文及天火,成為人生最貴的玩具 (除遊戲機外)

想當年HUMAN ALLIANCE跌價,最後都沒有入大黃蜂,成為一點的遺憾~~
眼見TF3的玩具開始推出,又見TD 的C HING POST左好多毒,結果就平平地入左隻黎玩!
大黃蜂出得太多了,所以揀左一隻帶科幻感的Delxue class - Bumblebee (Nitro)
因為REPAINT的師兄太強了,所以計劃REPAINT,係REPAINT前影返輯做留念先!!

唔講太多,去相先!!

汔車造型算是不俗,可能是因為要留位後加武器裝備,車身上開了好多的洞,外觀上打了個折頭~~ (100元左右的玩具,不能挑剔太多啦!)
看著車上的洞,有種上把它真了的感覺,當然是武器啦!! (迷之聲:這是一個坑呀,要滿洞,大約要買多4台deluxe class TF 呀!)

再來是機器人form,去相

頭部做得算是仔細,還原度不俗,可惜的是可動性不太好,特別是手部!
這個價錢就不能要求可動手掌,但最少可以改為可動轉手碗吧~~ (妄想中~~~)

整隻大黃蜂真的是不俗~~ cp值很高,今我重拾玩老變的樂趣~~
變形簡單,造形不俗~~
少少的敗筆,如增壓鍋的偷膠+槍不可以維持展放的狀態+qc一般,就將就一下吧!!
試下新的打燈方式,比D意見啦~~~

車FORM:

機器人FORM:

恭喜樓主一圓BBB夢
呢隻NIRTO車型好CYBER,有別於以往的BBB,幾特別
但人型始終差啲,個身同腳好肥但對手好幼,有啲唔太合比例
今集的BBB隻隻都好似差啲啲咁,始終未能入手,唔知遲啲會唔有更正的呢:57:
樓主d波點燈點做出黎?
另外頭個2張個背景又點做出黎?
TO: BANANAMAN - 我都等緊,但等到套戲上完先出的話,我怕我會冇左份感動~~

TO: 星星叫 - 那是LED露營燈,我買了兩大支~~
我只有上隻那隻......:35:

d相影得好正呀!!!
等我都試吓用我盞魚缸LED燈試吓先~!:shiny:
我只有上隻那隻......
華夢 發表於 21-6-2011 01:00 PM

這款才是最正的d class 蜂!
樓主第一幅照片很有味道, I'm lovin' it~:)
我只有上隻那隻......
華夢 發表於 21-6-2011 01:00 PM

你呢隻真係正,唔知而家仲搵唔搵到呢~~
好似有D已經係炒價中~~~