Toysdaily 玩具日報

查看: 9322|回復: 16

[玩具報告] THS G1 擎天柱

兒時對G1文哥中毒太深, 到人大左就想解毒。爬文後, 發現幾乎各師兄都推崇MP04或THS 02 Convoy(河森文)。比較之下(純考慮空間問題):36: , 選擇了後者。經典的角色遇上出色設計師, 此物無論在可動性及耐玩性都好得無話說, 以本人而言絕對收貨(其實在QC方面, 還是...:67: )。設計上盡見大師功力, 有很多機關、 配件齊備, 相互之間的連動性亦很強, 玩上手真係唔捨得放低:35: 。最緊要全部配件可以收納或安裝於貨櫃上, 對收藏或者把玩極為方便:71: 。

G1擎天柱 登場 - 人形模式

配上附送地台(個logo地台, 真係正~~:$ )

射擊模式

配上近戰斧 (文哥發怒了!!!:* )

能量核心

再睇真d

拎出黎俾你睇

連jetpack配件都有

擎天柱:「汽車人, 出發!!!」

貨車形態

配上貨櫃

貨車形態都有得裝上jetpack

打開車門...

...放出支援車仔

車仔都有多種模式:handshake:

基地射擊模式

待機狀態

永遠的首領...

後記:  個人覺得"文哥"個稱呼太平實, 反而祖國"擎天柱"夠牛。麥加登都可以再威d叫左"威震天"。連"博派"都冇祖國"汽車人黎得咁貼切;"狂派"又冇"霸天虎咁惡棍feel。所以係男人, 就要"擎天柱":x
哈哈,祖國呵呵:34:

唔係挑剔,只想更正:好似係”博派”。
Anyway, 靚相!
回復 3# Shiro

係喎,多謝提醒!
要牛的,不要"文哥" 、叫"柱哥"!:71:
回復 5# neoneo

唔知點解我向另一個方向聯想,然後就笑了....:shiny:
要猛就不如跟台灣譯成"無敵鐵牛"吧!!:*
我都想買呢隻,但因為之前為其他玩具,
呢隻無擺喺我的priority list.

其實配legend class 個d autobots同食玩, 應該幾好feel
我都有,好满足!
回復 6# 隨感一亡魂

笑左:he:
:71:GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD
呢隻好正,不過車型麻麻,人型好玩,配埋基地好好玩。
多謝 big9kan 兄分享~~~:)
我的文哥d膠呔裂晒!!!
回復 14# ywwong

咁慘情!:Q