Toysdaily 玩具日報

查看: 10390|回復: 32

HT 派貨問題

我是新手玩 1/6 2-3個月, 係 HT 訂左好幾款公仔, 俾左訂都好幾千, 一件都未到手, 到手既 Bandai 3-CPO 買兩隻都有問題, 要換真係黑仔, 最近出的 Iron Man 3: 1/6th scale Iron Patriot 要出年 3-4月才有貨, 即係超過一年才有貨, 請問是否最耐既訂購?
聽說還有 14隻 Iron Man 排隊出緊, 即係打後的收貨時間只有再遲, 會唔會超過 1.5年甚至 2年???
其實你想問咩呢?
想問訂 HT 公仔等最耐是否這個 Iron Patriot ?
咁打後那 14隻都要咁耐?
其實你想問咩呢?
audiokids 發表於 26-3-2013 08:52 PM

似投訴HT遲遲唔派貨之類個D掛.....
我是新手玩 1/6 2-3個月, 係 HT 訂左好幾款公仔, 俾左訂都好幾千, 一件都未到手, 到手既 Bandai 3-CPO 買兩 ...
Perry747 發表於 26-3-2013 08:30 PM

出唔切ge,要等3,4年又唔定呀,所有玩家都未試過十幾隻ironman排隊出,邊有人答到你,連Hot Toys CEO都答你唔到啦,lee d未來ge事!
batmoible 1989 第一日單係2012年2月23 ,而家都未見影
你覺得如何??
HT 唔岩心急人玩~施主回頭是岸....
似投訴HT遲遲唔派貨之類個D掛.....
neo.L 發表於 26-3-2013 09:09 PM

我覺得投訴都無用, 正如其他師兄講, HT 唔岩心急人玩, 樓主唔好玩 HT 就唔會有問題.
我正在考慮是否玩落去, 錢就收到足, 我玩其他玩具都係賣現貨, 就算訂都半年內發貨, HT 真係 ....  好唔合理 LAW
batmoible 1989 第一日單係2012年2月23 ,而家都未見影
你覺得如何??
HT 唔岩心急人玩~施主回頭是岸....
hoho10120998 發表於 26-3-2013 09:12 PM

「苦海無邊,回頭是岸」 :o
我正在考慮是否玩落去, 錢就收到足, 我玩其他玩具都係賣現貨, 就算訂都半年內發貨, HT 真係 ....  好唔合理 ...
Perry747 發表於 26-3-2013 09:22 PM

錢就收到足{:1_236:} ?樓主,你去咗邊間黑店訂:^ ?HT唔會要求收足訂,除咗電玩節限定版!
HOT記出名派貨慢.............:o

你地唔覺得好有問題 ???
HT 無咁大個頭就唔好出咁多野, 生產線不足就開多幾條, 另外我親眼見有人訂左貨, 因為收不到電話/電郵 (或收左唔記得啦), 過了 30日就無貨俾人, 雖然話可以用訂金買返其他野, 但等了好幾個月甚至成年, 到最後收唔到貨, 我估心情都真係幾唔開心 {:1_229:}
我指的是收足訂金, 我想訂金已經夠回本有賺, 還可以用黎投資再賺多D, 過多兩年甚至可以上市 TIM
另外想問問各 ching, Enterbay 派貨耐唔耐 ?
我見佢出好少公仔, 但好似買咁 HOT 既 MJ 都係派現貨, 但就唔係成日開門, 我有時訂完 HT 去 Enterbay 唔係成日開門, 而且開門都無咩好買 :42:
你地唔覺得好有問題 ???
HT 無咁大個頭就唔好出咁多野, 生產線不足就開多幾條, 另外我親眼見有人訂左貨, 因 ...
Perry747 發表於 26-3-2013 09:51 PM

你開 post 就係想遇講呢 d 嘢? 你覺得有問題, 點解仲去訂嘢?