Toysdaily 玩具日報

HT 派貨問題

Iron Patriot  可能係最後一隻, 因為我估唔到一年後既事, 訂貨下下要成年甚至更耐才可取貨, 也希望各位醒下, 玩玩具係唔係要等成年, 而且到時有冇時間去取又講唔定, 唔記得或去左旅行返黎, 去取貨時又話過左 30日, 唔會留貨給客既公司, 一有 licensed 就收訂先, 其他都唔理, 收錢最緊要既公司,  我都係算了, 有其他玩具好玩的 :36:
其實除左HT, 訂其他大廠(medicom/3A)嘅12”,好多都要半年左右,反而細廠出貨會快啲。
當然有時候超過成年,又真係太耐。
Enterbay以前出貨都好慢,自風雲事件之後,就大部份都無預訂,到有大貨先出售。
個人覺得無耐性真係唔啱玩12”。
Iron Patriot  可能係最後一隻, 因為我估唔到一年後既事, 訂貨下下要成年甚至更耐才可取貨, 也希望各位醒下 ...
Perry747 發表於 26-3-2013 10:36 PM

食得咸魚底得餲,應該絕大部人訂HT都預咗!樓主講lee句可以慳番或試下要求站長至訂勸介HT新手!
慘得過HT出得正我又唔怕等喎∼
慘得過HT出得正我又唔怕等喎∼
等得耐又唔耐煩…出得快你又驚佢qc差…qc差你又怨佢點解唔用多d時間搞靚佢,樓主醒你五字真理就係"慢工出細貨",雖然間唔中都有少少qc問題…但個心懷住個五字真理去等一樣野個心會唔會好過d呢?{:1_197:}
Who said iron patriot will be released on April 2014?  It said on the official release it will be released in Q4 2013 which is btw oct to dec 2013.  Of course there is a good chance there can be further delay but at least they never said it will be released in April 2014 at this point.
iron man 電影5月上,10月11月應該有碟
仲要等多3,4個月先有得玩
到時都冇mood玩
好野当然要等! 你不能等,请别再这里嫌人家出货慢,开多几条生产线的话到时候qc差又卑人插,我都是喜欢他慢慢来。:38:
回復 10# BigOil

覺得唔合理又要玩,咁大個人識自己衡量掛,唔好既唔好玩囉,有意見係好既,合情合理先得架ma.....
HT 唔岩心急人玩~施主回頭是岸.... {:1_208:}
你地唔覺得好有問題 ???
HT 無咁大個頭就唔好出咁多野, 生產線不足就開多幾條, 另外我親眼見有人訂左貨, 因 ...
Perry747 發表於 26-3-2013 09:51 PM

HT肯比佢訂過其他野已經算客氣~
我試過話一早排晒貨,直接食我訂,跟住一個月後門市有現貨賣~
好彩果隻唔係炒款,我後期上網買平貨,拉上補下都係蝕少少~
訂完等一年有貨,
有貨時候因為唔係第一日單,又再等多半年
講到明幾時出貨都唔緊要,唔好一路DELAY一路收訂就得啦,
BW差一分鐘單可以等多個半月先有貨,
HT肯比佢訂過其他野已經算客氣~
我試過話一早排晒貨,直接食我訂,跟住一個月後門市有現貨賣~
好彩果隻 ...
044044a06 發表於 27-3-2013 03:02 AM

直接食我訂 <---- 你唔係講真呀 ? 俾左錢無通知就食訂? 我聽 HT Staffs 講只會電話通知一次, 你聽唔到唔知出左貨, 佢地咪好好賺, 你當時有冇報警?
ht派貨慢,customer service差就係人都知
不過樓主小心呢度好多ht打手
陣間小心冇啦啦會有人話你唔成熟