Toysdaily 玩具日報

查看: 13476|回復: 19

[分享討論] 各位師兄可唔可以講下figma同shfiguarts有咩分別?

小弟剛學玩玩具,但見到有時同一個公仔兩個系列都會出,其實呢兩個有咩分別,同埋shfiguarts 點解好似貴少少咁,有無師兄指教下?謝謝
figma同shfiguarts系2間不同公司出的
不同公司, 的不同牌子
figma主要係動漫既公仔,
shf主要係D拉打,動漫人物都有出,但係多數都係崩面既,冇figma咁靚
兩者都可動都OK,figma都有出過拉打,龍騎系列....之後笨大反擊,連埋條龍出
HK黎講,figma有兩次貨,第一次多數貴小小,第二次大貨就會平D..
SHF因為係笨大出既,所以貴D吾出奇:o
頭像被屏蔽
收到,明白哂。唔該哂大家
FIGMA比SHF略為矮少少。
figma做女生比較漂亮
shf做女生大都很醜
買女的就買figma,買熱血男角就買shf
greatmuta 發表於 20-5-2013 08:22 PM

咁樣分別黎買都得 XD
回復 5# greatmuta [/b
agree x2
but the paint job maybe bxxx better than figxx
頭像被屏蔽
SHF 貴
FIGMA 平
figma is prettier
呀, 我都想借post問下, 之前好似聽講話figma好似話出ironman, 係咪真的? 我因為聽到之前有人講, 所以無訂shf版....
Figma>>>for display is better
SHF>>>for set post and play
上wiki 有講 2個品牌既歷史背景同路線

而且某程度上都幾大分別

總之最簡單:
鍾意動漫角色既- 玩Figma
鍾意拉打既- 玩S.H.F