Toysdaily 玩具日報

查看: 630550|回復: 3421

[玩具攝影] 。|||||我的60cm 公仔貼圖|||| 。密斯威爾 的 To heart , k'on全系列制霸 01

。|||||我的60cm 公仔貼圖||||。
純粹想分享一下家中的娃娃^^
也方便回答大家的問題而不變成洗版
不定期貼圖的唷^^

妄想美人 01
Saber Alter 食雪條 01
久壽川 莎莎菈 校服 01 ,02 ,03 ,04
chiman0123 的 冥土airi 01
運動服的久壽川 莎莎菈 01 ,02
cobra_eric 的志野,關羽呂蒙 01 ,02
呂蒙外遊 01
向板環,泉户真白 護士服 01 ,02
chiman0123 的阿斯娜 烹飪LV max 01
cobra_eric 的冰之妖精~~笨蛋琪露諾 01  ,02
saber alter 白貓 look 01 , 02  
cobra_eric 的關羽  01
chiman0123 的細細女 01
惡魔貓仔 的真希波 01 ,02  
久慈川理世 北極泳裝 01   
tommy2leung 自制ACG人物 01 , 02   
chiman0123 的 韓國twins  01  
Kamineko 的 yukino 和alter  01
黑化的泉户真白  01   
校服Sakuya from Shining Blade  01
偽 久遠寺有珠DD 01
Kaminekoalter 為民除害...唔使用劍o既~~~  01   
密斯威爾 的賣麵包既金髮少女~Neris 01   
吉野凜花 的魔法少女理奈   01 ,02   03 <NEW
密斯威爾 的 就算世界消失我都唔會忘記你 - 妮亞  01
可變戰士 的 1/6黑雪姬  01
nela 的 07頭自組 01  
Doliyoli 的 Saber  01
Kamineko熊抱YUKINO  01
密斯威爾 的 To heart , k'on全系列制霸  01 <NEW

今早淨setup冇去Volks網搶衫,影完張相已冇力氣,夜&#21874;試&#21523;抽Alisa

昨晚到&#22021;新戰衣:61:

殺神部隊,荷包首先被殺:70:

SAO Steam Age Ver.

小貝露和式女僕造型超可愛{:1_221:}

其實買左一套衫,但係fb訂,飯聚拎~~唔知算唔算消費XDDDD{:1_203:}

今年真係比較冷清~~其實我好想買野,但有事12:30就要走~~{:1_373:}
諗住快行一圈買假髮同小物,點知得2-3檔假髮(我行時仲有5-6檔未有人唔知賣咩),d色又唔係我想買個d~~見到磁石耳,但3分用又得番2-3個款又唔&#21873;{:1_229:}

是日更新~~~~~~~~~:!

:43:
鬼道有人 發表於 7-4-2015 12:24 PM
得夾胸有貨   同普通大胸差別如何  想換落初音度
https://www.volks.co.jp/page_ex.jsp?CONTROLID=SC004 ...

DD的L普通胸同夾胸胸圍同樣都是24.2cm,夾胸穿露胸衫會比較突出,而普通大胸就全面自然&#21874;
Doliyoli 發表於 11-2-2015 04:05 PM
基本上同砌船艦模型一樣,一味靠膠水黏,加上電鍍位要磨走電鍍才上膠水及接位幼冇乜筍位變&#21655;落膠水 ...

昨天有幸係間古老模型鋪入到風林火山.....只係14x {:1_220:}

希望識砌

妄想美人

SHOW 娃娃係好
但點解要咁樣POST 呢???

回復 3# mf_c2000

我日日都會upload相,如果日日開post好似太擾人?:64:
所以先單獨一個PO,每日淨係upload 相係呢個PO咁je
咁樣反而唔好?{:1_206:}
回復 4# R2888870007

我唔係咁意思.
只係點解D相要做到撕開張紙睇內面姐~
回復  R2888870007

我唔係咁意思.
只係點解D相要做到撕開張紙睇內面姐~
mf_c2000 發表於 22-5-2013 10:54 PM

噢噢~
想學下之前有本妄攝的寫真集,那種用在人的題材不知能否用在公仔身上{:1_197:}
原來效果不錯呢!
在拍攝其間真係學習了不少東西,由擺位,到後其制作,我都是在只看著網路上的圖片完成
這個過程帶給我一個特別的感覺,原來普通人也可以制作這種特效呢
回復 6# R2888870007

咁又係, 唔係咁影
都唔知里面係咁樣既

咁又係, 唔係咁影
都唔知里面係咁樣既
mf_c2000 發表於 22-5-2013 11:11 PM

哈哈,但事實我家的公仔係唔會穿完內衣先著面衫XDD
一切都係為了拍攝而穿:76:
i want more!!!!!

大大都有幾多女女喎.
我有諗過入坑, 可惜太貴.
mf_c2000 發表於 22-5-2013 10:55 PM

所以我將買PVC,Game D錢全都變哂做公仔:42:
獨沽一味
仲頂得住{:2_318:}
買一隻玩下都好架,都係幾隻高價PVC的價錢,{:1_197:}不過搵位幫佢影輯靚相係有D難度{:2_327:}
i want more!!!!!
darknight 發表於 22-5-2013 11:17 PM

影左好多,不過得呢幾張見得人:42:
GOOD!!
{:1_208:}
所以我將買PVC,Game D錢全都變哂做公仔
獨沽一味
仲頂得住
買一隻玩下都好架,都係幾隻 ...
R2888870007 發表於 22-5-2013 11:19 PM

我花係玩具太多方面, 又聖鬥士, 又模型. 又FIGMA, 又SHF...
睇黎我都要專一D先得
大大你好~~小弟都係玩60cm既公仔~~
不過係DD~的而且確空間才是最大問題~~~
我D囡囡每次影相都要搞一大輪至完成~~~
謝分享了{:1_203:}
GOOD!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 22-5-2013 11:37 PM

35: