Toysdaily 玩具日報

查看: 11757|回復: 13

[個人收藏] 掉低左年幾既LEGO-完成左LA......更新背部....

心血來潮想快D修理返好佢

本來懶得PO相.........但係見到大家都覺得佢似斷空我.........乜真係咁似咩.......而且我都無睇過超獸機神.......

兩年前開始做........不過因為又係模型......又係成品......所以收左係床下底兩年..........

創作宗旨.........一定要係超級系......同埋.......都係超級系........

因為由腳開始做......所以對腳好足料........上半身差D......早知戈陣訂散件訂多一倍......

見我無影背......因為個背脊乜都無.........仲諗緊係加對翼定加對噴射器........

多謝大家支持.......玩得開心

正面......

側面.........

對腳真係咁似斷空我咩........

個樣還好吧........

其實我都筧得個樣............

成日都好仲意排呢個POST

活動性.....手臂係差D,雖然可以改大佢,但會影響比例同造型

膊頭同膝蓋都用左兩段關節........其中膊頭比較滿意........

膝蓋活動性最好..........可以半跪......個裙甲可以活動同埋最低限度影響活動性.....

咁大隻,一定有駕駛倉............成隻最鐘意就係個駕駛倉....

{:1_237:}咩泥架?
回復 1# dniiicya

勇者王? It looks good ah!!!! Add Oil!!!!
好似係斷空我...
似樓主原創
期待收復
勁似斷空我{:1_206:}
回復  dniiicya

勇者王? It looks good ah!!!! Add Oil!!!!
70's 發表於 18-3-2013 09:32 AM

我都想砌勇者王........不過好難.......所以砌隻超級系就算LA
好似係斷空我...
dls06519 發表於 18-3-2013 10:25 AM

邊到似???
似樓主原創
期待收復
懶人 發表於 19-3-2013 06:29 PM

多謝支持.......所謂原創就係........老砌LO,{:1_208:}
勁似斷空我
fire526438 發表於 20-3-2013 01:59 AM

除左黑色之外真係無乜似WO:50:
樓主改一改應該真係會砌到隻 GGG 出嚟 {:1_220:} 對腳已經ok 似
邊到似???
dniiicya 發表於 22-3-2013 10:51 PM

可能係概念似, 概念產品~
樓主改一改應該真係會砌到隻 GGG 出嚟  對腳已經ok 似
八口八口 發表於 23-3-2013 02:42 AM

無乜啱用零件係手.....而且變形系統超難........一砌都係唔夠件既問題
嘩! 個背脊最正:71: