Toysdaily 玩具日報

查看: 8091|回復: 12

[玩具報告] 是但影 ~~~ Megahouse霸王大系OVA 聖龍騎士

機體簡介 – 霸王大系OVA中登場的機體‚主角亞廸為了粉碎恩師的野心‚促使龍騎士進化成聖龍騎士,只在最後決戰中出場。:78:

憤怒的亞廸促使龍騎士進化

聖龍騎士登場

玩具方面‚基本構造和之前的霸王大系機体沒大分別,只是外觀不同。小弟這只買回來腰部不能轉動,所以大力試轉,結果悲劇發生了‚現在只靠AA膠!所以擺poses方面較生硬‚各位師兄見諒。{:1_237:}

只影了盒底 {:1_214:}

聖龍騎士前面和後面 {:1_220:}

大頭相 {:1_208:}

武器方面只有劍和盾 {:1_202:}

連腳掌都造得很細緻 :$

盾好像高達一樣‚可用手拿或附在手臂上 {:1_228:}

附設的地台可作多各度調整 :36:

回味一下主角機龍騎士的各種形態‚大家喜歡那種呢? {:1_238:}

進化機體龍忍者和龍魔術師都商品化了‚下款會是龍僧侶嗎? {:1_215:}

謝謝觀賞 :64:

支持師兄! 好型仔!
本身對霸王大系都有興趣, 但冇能力玩太多...只能放棄
小弟這只買回來腰部不能轉動,所以大力試轉,結果悲劇發生了&#8218;現在只靠AA膠!所以擺poses方面較生硬 <= 你又玩爛玩具 ??? :47:
樓主對聖龍騎士真係好熱愛, 我都係入左係主角機(進化版)之後就無入, d 關節真係接受不了.
支持師兄! 好型仔!
本身對霸王大系都有興趣, 但冇能力玩太多...只能放棄
L.L 發表於 2-3-2013 04:12 PM

估唔到TD除左水果先生~~~仲有同好~~~{:1_223:} 謝支持 :shy:

其實我都係選擇性買~~~不竟現在差不多全限定 {:1_240:}
小弟這只買回來腰部不能轉動,所以大力試轉,結果悲劇發生了&#8218;現在只靠AA膠!所以擺poses方面較生硬
Vince 發表於 2-3-2013 05:32 PM

我係玩家嘛~~~{:1_218:} 而且我喜歡試下每件玩具D可動能力~~~唔介意玩爛~~~{:1_220:} 當然如果痴唔番就.......{:1_217:}
樓主對聖龍騎士真係好熱愛, 我都係入左係主角機(進化版)之後就無入, d 關節真係接受不了.
馬仔 發表於 2-3-2013 08:30 PM

都幾架~~~當然冇大武士咁熱愛啦 :) Q版機械人~~~除左魔神英雄傳同NG騎士~~~就到佢~~~:35:

主角機(進化版)其實都好正~~~可惜有條尾係個頭後面~~~另頸部關節受不了~~~{:1_206:} 始終造型問題~~~{:1_229:} 其實當年有套蛋都做得好鬼靚~~~:$
大大&#21874;相越黎越靚,有負"是但"之名喇!

shcok fluid.jpg 如果係ball joint太緊,少少搖控車避震滑油好有效,我&#21874;SHF Tiger & Bunny 全部靠佢大脾先郁得番

濕少少就得,一滴都可能太多(ball joint變太鬆)
大大&#21874;相越黎越靚,有負"是但"之名喇!

如果係ball joint太緊,少少搖控車避震滑油好有效,我&#218 ...
WalkerMachine 發表於 3-3-2013 08:19 PM

步行機械兄言重~~~我呢d真係是但~~~您個d先係神級 :$ 不過呢期唔見您出post~~~:unhappy:

隻潤滑劑真係咁正~~~~{:1_236:} 咁要買番支旁下身~~~{:1_226:} 其實呢個系列普通版一向冇事~~~估唔到限定先出事~~~可能同新年假有關 {:1_237:}
我係玩家嘛~~~ 而且我喜歡試下每件玩具D可動能力~~~唔介意玩爛~~~ 當然如果痴唔番就 ...
黑色三連敗 發表於 3-3-2013 08:06 PM

:54: ..duck la duck la....呀富貴玩家...

夠薑就同我玩爛隻30周呀{:1_218:}
步行機械兄言重~~~我呢d真係是但~~~您個d先係神級  不過呢期唔見您出post~~~

隻潤滑劑真 ...
黑色三連敗 發表於 5-3-2013 11:45 AM

你要多謝威廉兄就真{:1_216:}..........全靠犯人燈{:1_214:}
..duck la duck la....呀富貴玩家...

夠薑就同我玩爛隻30周呀
滴滴仔 發表於 5-3-2013 12:38 PM

您想我點玩爛隻30週年先 :p 爛左我同您個隻交換得唔得先 {:1_226:}
你要多謝威廉兄就真..........全靠犯人燈
滴滴仔 發表於 5-3-2013 12:40 PM

真係超正~~~射到眼都盲~~~{:1_203:} 可惜唔俾買攝影棚 {:1_229:}