Toysdaily 玩具日報

查看: 8020|回復: 17

[個人收藏] 【Hei 分享】【!!震撼!!】Hot Toys iron monger 鐵霸王 (多圖)

玩具名稱 : iron monger 鐵霸王
尺吋 : 17.5吋 (用尺量度)
牌子 : Hot Toys (HT)
入手價 : HK$3300
購買地點 : 新蒲崗
========================================
hi,我係 Hei ,今日要介紹的是Hot Toys大製作之一 ------ iron monger  鐵 霸 王  ,
當初以為這iron monger 只是12' ,誰知我爸爸買回來時......嘩:50:!!!!個盒大到等於2個半12吋人偶盒一樣,此時已心知不妙....開盒後,用尺子量度後,才發現.......它竟然高 17.5吋,高其他人偶 5.5吋.....因此只可暫時躺放在桌上......

只看啡盒已知這 iron monger 唔少野...

外盒,有iron monger的草稿圖 & 銀字

背面有製作人員名單

太大...無法拍全身,若拍全身就拍不到細節...

全個iron monger 的能量源,可發光

mini gun,可手動拉長,瞄準器可發光

箭發射器,瞄準器也可發光

全身有約6-7處可發光:雙手掌,左右瞄準器,心口,雙眼

最大賣點就是把胸甲打開,內有"半個"人坐在駕駛艙,但現,問題來了,比例出了問題, 由於"半"的位置偏下,令視角和實際上發現的4根本不足以置於裝甲內,議,如果做出人偶可以向上升高的結構, 成個問題都解決了

上蓋細節做足 :71:

歐比,HT造得他.......不太像奸角...

背部,有很多人都發現,那些蓋每次拉開都好像頂著,不用怕,正常的,只要放膽用力(不是大力)拉開,就ok了

象腳...,d膠多到可以造另半個12吋,另外可配上噴射器

機器人對比,1....2...2.5...從上圖可見T-600跟iron monger是差約2個半頭

腰部可180 度轉動

面部由Mark I改裝而成,頭部造型一樣咁鈍,雙眼就可以發光。

----------他-post-----------

分 :

裝 : 10/10
偶 : 21/20
件 : 20/20
性 : 15/15
節 :14/15
坐 :15/20 (只是用腳已可站穩)
體 :95/100

謝謝欣賞,請比d意見我改善,回帖是給作者的獎勵&支持:77:

好物,不過真係太大la:45:
好物,不過真係太大la
guy@? 發表於 29-12-2012 03:03 PM

無錯,這iron monger太大了,但這可是Hot Toys 大製作之一
iron monger 尺吋圖

你爸爸買的? 你地兩個有共同興趣? so good!
新蒲崗邊度買傢?:65:
好正既im分享:shiny:
你爸爸買的? 你地兩個有共同興趣? so good!
saihttam 發表於 29-12-2012 03:55 PM

um....算係拉....不個用我d 錢
新蒲崗邊度買傢?
xxhongxx 發表於 29-12-2012 03:56 PM

昌泰工業大廈7/F某店
好正既im分享
cybster 發表於 29-12-2012 03:56 PM

謝謝欣賞and支持:77:
歡迎加我facebook,
facebook name: Hei Chang
頭像是 犬夜叉
回復 9# money

大大,個到有無其他hottoys 賣?:43:
其實個到只賣d小孩toys,只是上yahoo 見佢有bid iron monger,所以先上去see see,如果你想買other hottoys,建議你去皆旺/先達/兆萬 商場,3個都係集中地(皆旺 is the best one)
或者你講比我聽,你要乜,有機會幫你see see:71:
悟該住你先師兄:35:
悟該住你先師兄
xxhongxx 發表於 29-12-2012 05:25 PM

咁..你現在要乜?????