Toysdaily 玩具日報

查看: 16896|回復: 49

[分享討論] 希望HT做番D野打擊炒風

其實HT攞拉臣出正品正貨有QC價錢合理的話, 係好應該比一份尊重同支持HT既{:1_205:}

但係同時好希望人地會尊重番我地D真正用家,唔好當我地猴子玩, 揪完又排, 排完又去第二度揪就好囉{:1_195:} 話晒差差韾買得HTD野既, 要番工錢家麻,邊有敢多時間陪D炒家, C9 同南亞玩排隊呀.

任由D炒家上下其手最終玩家都會覺得又花時間排隊又食貴炒價,仲有無人敢笨繼續玩呢?{:1_215:}

建議HT做番會員制, 每人最多兩盒, 有咭NO.入晒電腦登記, 點都好過目測敢多問題.
希望C兄比D意見, 團結力量
其實HT攞拉臣出正品正貨有QC價錢合理的話, 係好應該比一份尊重同支持HT既

但係同時好希望 ...
mayee 發表於 1-3-2013 02:35 PM

支持 ... :71: :71: :71:
回復 1# mayee

其實現在HT都是每人最多一or兩盒, 有咭NO.都有入曬電腦登記的, 但都是這樣,hotD貨先要排,唔hot的就不用排
建議二, 有番會員制, 網上登記, 同炒家鬥快入機登記就唔怕佢地人多, 估C9用電腦唔多, 炒家就算有南亞會員咕續個入都要時間掛:what:
回復 3# catcat06123

其實HOT唔HOT都好, 我林無人想排兩三粒鐘買野, 仲要同前面D排隊黨一起排條氣都頂住啦
只有無限量供應,才能打擊炒家,沒有其他方法!
頭像被屏蔽
回復 6# smartboy

其實除BW等少量玩野玩限量, 其他都係先收訂後生產, 收訂不足就拖長收訂其至夠數為止,HT基本封了蝕本門才出貨的, 問題係出貨是分批的, 首日單同幾日後單可以差幾個月, D炒家就係用E個時差拿著數{:1_224:}
寫個程式自動入有幾難,有錢賺就自然會會有人做。另外,Hot Toys邊會理你,佢不知幾想有人炒。有得炒就一定 ...
shing0405 發表於 1-3-2013 03:11 PM

所HT要拿D誠意出來話比人知佢唔係敢低能以為買佢D野既人係傻個囉, 唔係既話最終自食其果:o
樓主幾大 ???????
先到先得,你明嗎?
好難喎!呢個始終係自由市場!
有價先會有市嘛!同埋要點先可以分到邊個係炒家?
炒家都可以扮玩家喎!定係好似iphone咁即時開盒?
如果行會員制,又有機會令到新玩嘅無從入手。
所以基本上係難以實行!:53:
先到先得,你明嗎?
558558 發表於 1-3-2013 04:26 PM

冇錯!呢個係最原始,但係最公平嘅方法!
我好想知道ht訂d熱門野難 定 訂神話難...
先到先得,你明嗎?
558558 發表於 1-3-2013 04:26 PM

如果先到先得真係合理無問題, 而家CY出辡招黎壓樓市炒風咪好唔口岩囉, 點解D市民仲日日要佢快D想辨法, 能理解嗎?