Toysdaily 玩具日報

查看: 17291|回復: 63

[玩具攝影] 南極觀測船----- "宗谷"

{:1_221:}

{:1_221:}

{:1_199:}大家好......好耐無咇post........早前知道出咗依部 "宗谷" 身痕難耐.....仲要比9C仔出手快過我....即晚whatfu.ck毒相.......{:1_204:} 9C...您好野

報價先.....3,xxx ..........唔該占占幫手...:64:

開盒.....所有配件塞入兩個黑色盒....仲有燙金logo...好似好華麗咁.....{:1_226:}

配件係咁多.........先從網上找少少資料......
1936年......宗谷號由前蘇聯向日本訂造..配以當時最頂級聲納.及後因二戰...無法成交......後日政府1940年決定購買此船....正式改名為..."宗谷"...於1942年作輸送團參與中途島海戰:handshake:

宗谷於1956年首次出發接近南極...至 1962年退下 南極觀測任務...其間共進行6次任務....1978年正式退役並於1979年置於台場 "船之科學館" 展覽:78:

講番玩具....船身多合件....已舊化...最正個台座....:handshake:

1956年 .{:1_235:} {:1_235:}

船員甲 : 媽...您保重....
船員乙 : 我地好快番......

唔知南極係點呢....
問下 骨精強先

我地真係走嘞............{:1_227:} {:1_227:}

88嘞:love:

日復夜.....夜復日.........{:1_233:}

又復夜夜{:1_231:}

總於到南極大陸....塊外皮嘞:36:

似乎唔可以直接用船登陸:44:

不如卸低所有裝備....用狗狗雪撬拖啦{:1_197:}
Okay...Okay.....:52:

撇得啦....喂喂{:1_209:}

我覺得有d唔妥......d風吹埋黎.........咸既.....仲咸過咸强:44:

E....喂....乜事.........{:1_215:}

Pokka.....D爆牆呀.....哨啦:time:

嘩.........亞媽呀......:Q

依舖大0樂:time:

乜都無嘞:79:

***************************************************************************************

隨影雜相:43:

{:1_202:}

...............................................................................
{:1_196:}
..............................................
Ching我想知力奇有無合金成份?:64:
Ching我想知力奇有無合金成份?
Panzer 發表於 26-2-2013 01:42 PM

其實力奇個SEAFOOD 係合金做,好抵玩,但係前提下你要搵隻力奇出黎{:2_295:}
想問下可唔可以放落魚缸玩架 {:1_215:}
想問下可唔可以放落魚缸玩架
bbf1125 發表於 26-2-2013 01:51 PM

魚缸你太睇小佢啦,佢有個一千呎既遊泳池KA{:2_304:}
臭B都好波!好近呀!:71:

.............不過點解睇睇下冇畫面既?食左帶呀?:67:
{:1_221:}真係好正~~~

仲要竟然係前帝國海軍艦艇:@

要搵架1/250飛機.......有難度{:1_201:}
#2好感人呀!d冰烈開果一刻,我對住你幅圖想喊!:sad:
其實力奇個SEAFOOD 係合金做,好抵玩,但係前提下你要搵隻力奇出黎
elvischoi 發表於 26-2-2013 01:51 PM

Very easy, that dog has connie will be the one.{:1_229:}
Ching我想知力奇有無合金成份?
Panzer 發表於 26-2-2013 01:42 PM

有您SF{:2_286:}
想問下可唔可以放落魚缸玩架
bbf1125 發表於 26-2-2013 01:51 PM

{:2_295:}得....您隻乜春機戰SRX都得
真係好正~~~

仲要竟然係前帝國海軍艦艇

要搵架1/250飛機.......有難度
panzer_jimmy 發表於 26-2-2013 02:21 PM

{:2_319:}用1/300頂住先