Toysdaily 玩具日報

查看: 8020|回復: 40

[Medicom] Medicom 既野從未買過,想問下一D野,請教師兄們幫手

睇中左件,應該會買,想問D野

1) Medicom 野需唔需要訂,唔訂的話係咪似hottoys咁食炒價貨?
2)係邊到可以訂?點先知已經開訂,訂好D定買現貨好D?
3)Medicom 既野拎貨後有咩需求留意?保養方面同3A,hottoys有咩分別?
4)如訂不到,買現貨會貴幾多?

感謝師兄們的回答
:die:  不好買Medicom 既野有爆裂風險    :cool:      {:1_225:}   100%不值   :o
不好買Medicom 既野有爆裂風險             100%不值
大丈夫 發表於 22-2-2013 11:52 AM

想問咩叫爆裂風險?
不好買Medicom 既野有爆裂風險             100%不值
大丈夫 發表於 22-2-2013 11:52 AM

講到隻隻都會爆裂甘.........
想問咩叫爆裂風險?
joshuakit 發表於 22-2-2013 12:50 PM

就是放久會這樣{:1_197:}
就是放久會這樣
lydiamomo0903 發表於 22-2-2013 01:06 PM

冇記錯好似係爆關節
不過遲下出個隻中晒坑,因為買開要齊套......
冇記錯好似係爆關節
不過遲下出個隻中晒坑,因為買開要齊套......
joshuakit 發表於 22-2-2013 01:15 PM

師兄要買新作??還是要回頭收舊的??:ar:
1.其實非限定野唔訂都唔會升太多,一般2-3魚

2.去開superman,因為係大舖,有時頑仔都有.  
上門check/打去問.  
  未confirm係咪好想買就等現貨la

3.一般都係checkQC、手腳岩唔岩位咁,至於保養可以搵翻買家幫你send翻去搞
就是放久會這樣
lydiamomo0903 發表於 22-2-2013 01:06 PM

唔好甘誤導人啦.....

有最佳保用日期咩....耐左就會爛......
要睇你買咩類型既產品∼
拉打近期好多都跌價∼而且w之前既盡量唔好追∼因為用舊body∼
但Acg類角色就反而有升價而且黎緊都偏向出Acg人物∼如saber同魔法少女果D∼
如果你買既角色有彷皮既就最好唔好焗盒∼焗盒死得快好多∼
body關節強度已經改善左好多∼所以冇咁易自爆∼冇玩開屈爛冇得講∼
保險既就去蕉人訂∼售後服務ok∼但價錢會高少少∼
師兄要買新作??還是要回頭收舊的??
lydiamomo0903 發表於 22-2-2013 01:20 PM

新作
就係剛才公佈左既初音
要睇你買咩類型既產品∼
拉打近期好多都跌價∼而且w之前既盡量唔好追∼因為用舊body∼
但Acg類角色就反而 ...
lcm44bb 發表於 22-2-2013 02:20 PM

請問蕉人是?可以pm給我?,謝謝
1.其實非限定野唔訂都唔會升太多,一般2-3魚

2.去開superman,因為係大舖,有時頑仔都有.  
上門check/打 ...
Code 發表於 22-2-2013 01:27 PM

唔該晒ching,頑仔應該知邊間,咁superman 係....?
新作
就係剛才公佈左既初音
joshuakit 發表於 22-2-2013 05:32 PM

其實是舊版kugga以後(正確來說NEW電王)之後都可以收
因為body在那時候改良了
至於初音的話,可以收,全身就胸部到脖子是橡膠
橡膠就盡量不要擺在有日光燈下的櫃子裡就好啦{:1_238:}
唔該晒ching,頑仔應該知邊間,咁superman 係....?
joshuakit 發表於 22-2-2013 05:40 PM

蕉人=superman
旺角兆萬二樓行到篤篤