Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] EX雙魚, 大把貨

頭像被屏蔽
貴買比得起我又覺得無問題...不過貴買後唔好嘈乜嘈物...就可以了
I will keep in mind for one thing. That is, this is just a toy ! Not a necessary thing !

If I spend $700, I can have a good meal with my family members and we all feel happy.

So depends on whether you think which is more important, your family or toys ?
貴買比得起我又覺得無問題...不過貴買後唔好嘈乜嘈物...就可以了
老文 發表於 26-2-2013 03:47 PM

是日金句!買雙魚之前我都會怨做咩咁貴,諗完一輪買唔買係自己決定。
買左之後而家完全冇諗佢幾多錢,剩係日日番到屋企行埋玩具櫃睇下佢有幾靚。
嘥氣啦!

依家玩具同樓價一樣,啲人只會覺得越貴越要買
依家唔買越遲買就只會越貴,一句趁買得起好買喇理得你強國人定地產佬係咪做壞市
作為代理, 明知死貨都要照吃, 但零售就未必肯入, 要用跟死貨呢招其實無可奈何, 如果搞到成倉死貨邊個會可憐佢.
作為零售唔想要死貨, 可以唔同代理入. 好似呢次咁, 如果唔想吃垃圾SHF光牙, 可以唔要EX黃金雙魚, 只是賣少樣野.
redfish 發表於 26-2-2013 14:43

SHF光牙插到入地核係邊方面的問題?
要怪就怪東映/笨大故事角色造型設計得差...
但相信就唔係玩家的責任...

其實唔只hobby商希望隻隻產品都大賣,
玩家同樣希望隻隻hobby都出得吸引唔買唔得。
唔受歡迎除左hobby商同樣係玩家的損失...
頭像被屏蔽
今時唔同往日囉
而家係玩具玩番你
介手黨 發表於 26-2-2013 10:20 PM

唔買咪得囉。
我發現其中一個原因是有不少人會同一件玩具買3盒以上.........
1盒儲, 1盒玩, 1盒DISPLAY不同形態, 這個我理解.
BUT有些買5盒以上............, 這個我真是不理解.
如每個玩家都這樣, 沒有炒風才奇怪.
SHF光牙插到入地核係邊方面的問題?
要怪就怪東映/笨大故事角色造型設計得差...
但相信就唔係玩家的責任 ...
人仔貓 發表於 26-2-2013 06:31 PM

:71:
為市場製造垃圾
然後指責你地點解唔買垃圾
真係好有 LOGIC 呀 !!!!!!!!!!!
貴又如何呢? 自己買得起鍾意咪得law,