Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] EX雙魚, 大把貨

有圖,日本真是便宜過香港。

最過份是隻蟹仲平過我去精粉訂的五魚三草。
bigkidstoy 發表於 22-2-2013 09:50 PM

點解唔POST埋網中"予約締切"和"売切"呢幾隻字
http://www.1999.co.jp/search.asp ... B9%88%DF%90_%98bEX+
真係唔明點解會成日諗住有人會 hold 貨,究竟知唔知其中風險有幾大?一個唔覺意 bandai 來個再版浪,真係走都走唔切,知唔知當年十二金神話最低做過幾錢呀?佰二都有交易呀!我真係唔係幾信仲有人敢搏羅!
頭像被屏蔽
唔知點解為何這個是黃金聖衣神話EX, 双子,處女,白羊又是神話EX,為何後者價錢如此變態?

bigkidstoy 發表於 22-2-2013 09:50 PM

真真正正斷章取義...佩服佩服
對於唔係下下都咁得閒既人EX真係窮D都玩唔起:56:
由一開始4魚幾既雙子到依家一開始6魚尾既雙魚:49:

哂氣....一早切哂......100YEN都冇用啦:ar:
對於唔係下下都咁得閒既人EX真係窮D都玩唔起
由一開始4魚幾既雙子到依家一開始6魚尾既雙魚
卡妙 發表於 23-2-2013 04:08 PM

我入雙子現貨都係五魚三ja{:1_240:}
貨唔係冇, 插都應該去插瑞華行... 拎1隻雙魚食3件死貨. 邊個會入得多.
儲埋大堆野起倉,  o支牙膏式 連同死貨出倉. 前排點解天蠍,獅子冇lala 有貨出..問下瑞華行la :^
由一開始4魚幾既雙子到依家一開始6魚尾既雙魚
卡妙 發表於 23-2-2013 16:08

EX雙子/6825yen,EX雙魚/6300yen...
近期日圓匯率又持續下跌...
以顧客的角度,莫說HK$5XX...其實HK$4XX才是理想價...
但在水行零批聯手抬價下變為HK$7XX...
那這二三百元的差額如何取得平衡...?!
雖然二三百元唔係什麼大數目,搭下的士食好DD都洗左...
但最重要係消費者覺得唔值得畀既,有時就一毫子都嫌多!

因為雙魚座在原著中都是偏瘦,令EX神話體形上的弱點冇咁明顯...
所以呢隻係我暫時唯一有點興趣的EX神話...

奈何咁既市況下,加上回望家中那些唔知為乜咁急買左番黎但連盒都未拆既hobby...
唯有等再版當遲一年半載出到時再考慮.......
以顧客的角度,莫說HK$5XX...其實HK$4X ...
人仔貓 發表於 23-2-2013 09:49 PM

完全同意,比多幾百蚊唔係比唔起

無架
   咪就係老闆食左囉

[quote]EX雙子/6825yen,EX雙魚/6300yen...
C兄大大,非常同意你講! 但你都係唔好係到講日YEN跌同玩具價有關就會一齊下調的言論呀,我上次講左幾句有條傻佬追住咬唔放,話無關喎....我都費事理佢教精佢,佢比人笑無知唔關我事!:38:
就係呢個變態消費文化,令我買波鞋開始
係外國網站訂,玩具都考慮去日本網買,條氣順過俾D炒家佬
頭像被屏蔽