Toysdaily 玩具日報

查看: 15039|回復: 46

[個人收藏] GFFMC!!!全套收集完畢!!全編號+全限定

今日終於連最後一隻未入手嘅2010年魂展會場限定嘅出廠色RX-78入手 終於達到GFFMC全套收集完畢嘅目標 之後 我便將重心轉移到metal build度 期待下個月出荷嘅EXIA!!!

第一層櫃主要陳列左GFFMC嘅1002 1003 1006 1008其次就系metal build系列嘅OOR & OO7S以及oraiser, formania系列嘅sazabi胸像同nu gundam胸像

第二層櫃主要陳列GFFMC嘅 1001以及其限定色(G3,CA),1004以及其限定色(出廠配色RX-78),1005以及其限定色(藍色Zplus),1007以及其限定色(初期配色Ogundam),最後還有1009,由於FIX嘅3015完美自護號嘅size都有翻甘上下 所以我都連同一齊陳列

第三層櫃主要陳列metai build嘅Freedom以及其限定色(珠光塗層freedom),armplus系列宇宙騎士終極Dboy以及終極伊比路,背景後面是FIX 0013以及FIX 0034

由於1002嘅限定色香港之夜重高達華麗嘅塗裝下經不起考驗 所以我一般情況下都會將佢收翻盒入面 以免氧化或者刮花 因為呢只香港之夜已經系市面十分難穩到 都十分珍貴 系GFFMC迷一個不可缺少嘅收藏!

同場加影最近癡迷嘅gundam head精選系列 以及robot魂小部份收藏!!!:64:
又一gundam fans~~~!!
好正∼∼∼
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
Support as a Gundam fans!  And, congratulation!! :71:

I'm lucky that got all when newly issued.  Don't miss them again next time and wish all of us will Get Exia soon! :71:
Perfect collection!!!!!!!! You are so coooooool!!!!!!!
I forfeited 1004, Blue Z plus, HK night Psycho Gundam & Prism Coat Unicorn.... :(
回復 4# Douglas.M.Saint

多谢德哥捧场 一齐期待EXIA!
回復 5# Gundam@EFSF

efsf大大系我心目中 系神一般的存在 无论你嘅收藏还是你嘅相片!!
又一神級收藏, 全部都係值錢野呢..........利害~:shiny:
又多個神級收藏家:30:真係好。。。。。正。。。。。。。呀:63::63::63:
好湵慕呀:time::time:[img][/img]
樓主很厲害!!
你話有錢幾好呢....:die:
搞咩呢排咁多神級既收藏家???!!!

發生咩事?>?????:63:
楼主好强, 又见怨令物MB 00raiser:help:
excellent collection!  support:71:
Excellent collection!  Metal Build is more attrative, and I also look forward to the Exia too~  :handshake:

玩具路...很難行..:77: