Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有事請教各位Ching~~~

各位Ching,我想幫我組Figure櫃加LED燈,我用緊
4組IKEA $990既display櫃,想每格加一條LED燈,總
共16條. 想問下師兄兩條問題...

1. 走線會唔會好麻煩?

2. 同埋鴨記有邊間鋪好介紹?

Thanks!:64:

我都想配 led 燈,借問聲邊隻比較光,而又無咁熱呢?
回復 2# coltrane

LED 唔熱嫁
回復  coltrane

LED 唔熱嫁
Killthecat 發表於 16-2-2013 04:39 PM

點解我摸鴨記街檔既長條 led 燈都熱既?
點解我摸鴨記街檔既長條 led 燈都熱既?
coltrane 發表於 16-2-2013 07:08 PM

leo燈泡本身吾熱 , 但係個電阻會發熱 , 有錯請指正 .
去深水埗,找鴨記..因為價錢平,而且多選擇,問問店舖就可以,最好帶你想整的尺寸給他們,他們會幫你預備,.安裝可以自己又或者叫朋友協助.因為LED不太難,但係你咁多貴,全部都裝,都幾貴..我幫朋友屋企整過,同你差不多大細.都整左幾千.因為LED要配火牛..火牛最好幾多盒.因為有電,最好不外出電源線..(小心/小心)
Light Emitting Diode本身唔熱, 但佢接著嘅circuit行內稱driver係會發熱的.
我都係自己去鴨記記搞led燈,唔難,好易的,只要你度好哂尺寸,叫佢整,隻牛拖幾多條線等等等等。。。比錢就得:57:而我個櫃因為較長,一格要三條連住先夠,四格加埋要十二條,一隻大牛加埋都係五舊幾(大概兩年前)放心,唔會好熱,不過長期開住焗係今細空間,點都會暖暖地,所以個人覺得都唔好長著。。。最緊要揀岩色,因為買嘅地方太光太花,分分鐘白燈變藍燈,我就係今了。。。:80: