Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Medicom EVA 開箱劣圖

到底有無夜光...???
lydiamomo0903 發表於 16-2-2013 11:09 PM

無夜光的:shy:
無夜光的
takeshi 發表於 16-2-2013 11:23 PM

what....the..................F..
看雜誌明明當初說會有部份位置上螢光料阿!!!:53:
拿到之後看看,出太爛二號機不買了:79:
what....the..................F..
看雜誌明明當初說會有部份位置上螢光料阿!!!
拿到之後看看,出 ...
lydiamomo0903 發表於 16-2-2013 11:32 PM

真的?:@甘會吾會我吸吾夠光所以未有:?(認真 ,吾知依架啲夜光油係咪要吸光:( )
This one looked cool! Thanks for sharing!
有無夜光真係咁重要 ?
本人有一隻,喜歡 M 記今次新骨架設計,有新意 。
夜光油,易變色同溶,除非成件用夜光色料黎開。。。

我寧願而家甘好過夜光油上,多謝晒。。。
真的?甘會吾會我吸吾夠光所以未有(認真 ,吾知依架啲夜光油係咪要吸光 )
takeshi 發表於 17-2-2013 12:01 AM

真的吖..雜誌圖片右下..講的很明白有上瑩光塗料

忘記的可以在google打”RAH 初号機“

這不是好與壞的問題阿....雜誌明明就有說有螢光塗料!!
骨架創新也是我這次訂的原因阿...但跟瑩光塗料兩回事吧:45:
這官方雜誌資訊到底還有沒有可信度阿!!?:69:
真的吖..雜誌圖片右下..講的很明白有上瑩光塗料

忘記的可以在google打”RAH 初号機“

...
lydiamomo0903 發表於 17-2-2013 12:26 AM

ic,甘我覺得⋯個人認為有冇需要係一件事,spec寫左而冇又係另一件事⋯不應該有因果關係⋯

依架亦有可能都係用夜光油但無效果但仍有夜光油的問題存在⋯

新骨架係正但⋯我想佢地上色同qc控制得好啲:53:
剛開黎玩左,股關節睇黎新設計,有轉輪感覺。。。

手肘既包膠真係好驚爆,完全係熱縮膠個隻feel。。。
...
poonad 發表於 16-2-2013 04:12 PM

熱縮膠手肘好快爆膠:69:
希望最後有靚價現貨啦

:*
ic,甘我覺得⋯個人認為有冇需要係一件事,spec寫左而冇又係另一件事⋯不應該有因果關係; ...
takeshi 發表於 17-2-2013 12:39 AM

我係睇到夜光先訂,最後冇都有唔開心,但都係小事....
隻腳唔郁得我都唔驚,我同超人買,我信佢一定會幫我攪掂.
QC差先係大事,個肚成粒水口係度.........
夜光油,易變色同溶,除非成件用夜光色料黎開。。。

我寧願而家甘好過夜光油上,多謝晒。。。
poonad 發表於 17-2-2013 12:21 AM

玩得M記都知D假皮好快溶,
但夜光油易變快溶,呢樣我真係唔知....
咁唔知"夜光油易變快溶"定"D假皮快溶"D呢?反正都唔擺得耐我寧願佢有埋夜光.....
螢光同夜光......係兩回事吧:(
螢光同夜光......係兩回事吧
Code 發表於 17-2-2013 01:34 AM

那張照片是打在漆黑中,強調螢光效果.......
樓上在討論的QC,自己剛剛去日本的2ch看了下
討論滿多的,200多回覆...普遍評價高...
不過日本人收入來看這東西對他們來說這樣的QC好像能接受...
哎∼沒辦法:38:
自己收到在看看吧,本來是想找找有沒有螢光部份的討論
但大部份都是在講QC,可動,外型............
頭像被屏蔽