Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Medicom EVA 開箱劣圖

回復  kongtat

依隻訂金超人唔係1千咩?
大舊金 發表於 16-2-2013 06:09 AM

could be 5魚! You can chekc the preious post for that also mentioned the rough price.
好正
但不能再開line , 睇咗大大正分享當玩過
Oldcat 發表於 16-2-2013 11:16 AM

Can't open another line too. So, just for EVA01. not consider 02 or others.
玩左一晚,發覺肩關節同股關節好緊而且好幼,外裝甲食唔到力,set pose有風險。
件黑色衫好厚,質地唔錯, ...
adidas 發表於 16-2-2013 12:03 PM

Yes, agree. 上色唔係最好, 但OK. 肩關節同股關節係緊, 但好似同過去嗰種緊不同!
3月頭有現貨?咁等下先lu
好想買!但又驚會爆烈........
兩難:no:
一定唔係夜光,我中sad,有隻腳唔郁得,而且黑線好多出界…
剛開黎玩左,股關節睇黎新設計,有轉輪感覺。。。

手肘既包膠真係好驚爆,完全係熱縮膠個隻feel。。。

全身個件膠底衫真係好軟,好驚d料好快就玩完。。。

黑線出界、背蓋紫色色差。。。

成隻既評語我會甘睇:N年前笨大隻大模型都8舊幾,呢隻做好晒上晒色都係1680,可動部份又多,性價比同可玩性對比起而家既ht,各位看官自己諗諗。。。
一定唔係夜光,我中sad,有隻腳唔郁得,而且黑線好多出界…
neo.L 發表於 16-2-2013 03:29 PM

行應該有得換掛??????:80:
剛開黎玩左,股關節睇黎新設計,有轉輪感覺。。。

手肘既包膠真係好驚爆,完全係熱縮膠個隻feel。。。
...
poonad 發表於 16-2-2013 04:12 PM

同意! 呢隻差不多可以重現動畫所有POSE, 呢個價, 值!但如要直計YEN價就貴咗D!
EVA裡面只愛初號機的暴走
其餘的就沒什麼看頭了
medicomD行貨就算有得換,都分分鐘三個月至半年,我試過番精英換親都勁耐
呢隻可動度同外形都正,但上色同QC只係一貫M記質素⋯:67:

可能我要求高,呢個價連啲基本上油(仲要浄色)同沈缐的control都仲甘參差⋯

不過算了,一來已少玩好多,只入左初號機就算了⋯
我都心思思想訂埋二號,

但今日拎左番屋企時,主人都嘩左一聲話咁大個盒,

第二隻睇怕都攞唔到入境紙。。。。 :56:
呢隻可動度同外形都正,但上色同QC只係一貫M記質素⋯

可能我要求高,呢個價連啲基本上油 ...
takeshi 發表於 16-2-2013 09:26 PM

到底有無夜光...???:?
初時真的有衝動想訂!
但現在都是等其他人post相,睇完算了:76: