Toysdaily 玩具日報

[新品消息] EVOLUTION TOYS - Dynamite Action! 光速電神~~

回復 149# chinam

樓上update圖, 合体後背脊有粒野~~~~~~:55:
隻隻合左體都大春袋, 想點呀???:time:
砌LEGO無所謂,最怕搞到鬆泡泡、粒粒溜溜,企都唔穩就慘囖。。。我覺得光速電神用ball joi ...
gazza1211 發表於 22-4-2013 12:39 PM

我推測腿部關節會比較鬆,因為我隻鐵人28條腿都唔係好實,因為得磁石ball仔做關節,腿部有重量,所以會輕微"誰"下...

我見到合體後,黑色機械人腿掌背面冇凹位,咁真係唔知合體後膝蓋關節可唔可動,又或者凹位整喺小腿背面都唔定,因為小腿後面有一邊係斜咗,可能係用嚟遷就腳掌屈曲?so far都未見過光速電神嘅背面照片,唔知係點,點解官方一直唔show出嚟?

我覺得價錢都幾貴,係咪$13xx港幣?咁細隻,不過比多兩舊水買宇宙大帝好好多!

其実看図就知合体後有幾大。

1粒Ball Joint直径11mm、就算用9mm
也都是約1cm的球体、以身体両辺的円周位大小為1個
単位、数全身上下可放多少粒波波体下?{:2_297:}
紅色機個頭既後尾枕好似有塊方型野係度,唔知咩黎,
另外,如果個腰ball joint係設計上要突出黎,咁合體之 ...
chinam 發表於 22-4-2013 02:23 PM

唔...Ching你講紅色機械人頭部嘅四方形,應該係佢本身嘅"耳仔"~

我覺得個胸唔會有3粒ball,最左右兩粒應該係小腿本身嘅ball,胸部內安裝磁石,將小腿ball就咁"cup"上去,就合到體,呢間廠d joint全部用磁力ball仔

至於頭,必定係要拆下,3個胸先可以合體...
回復  chinam

樓上update圖, 合体後背脊有粒野~~~~~~
nela 發表於 22-4-2013 02:37 PM

Ching講嘅背部有粒嘢,應該係其餘兩隻機械人嘅手臂,原設係咁~
呢間廠出果d合金,要出咗現貨,先至考慮入唔入
回復 155# BoAkawaii

ching,我都估胸部有磁石,而如果用腳既ball joint,我就估大腿宿入小腿既設計,但有ching估呢間公司唔會咁整,咁無理由純粹一粒ball joint,等胸口磁石同小腿磁石吸住,咁咪好唔穩陣,唔使指意可以攞上手玩lu:47:
看來可玩性好一般,起碼暫時見不到腳部可動........
持觀望態度:36:
對腳唔似有關節可動.............咁咪企到直一直?!
全高170mm!!!太細隻啦!
回復  BoAkawaii

ching,我都估胸部有磁石,而如果用腳既ball joint,我就估大腿宿入小腿既設計, ...
chinam 發表於 22-4-2013 05:11 PM

唔...我覺得大腿唔會縮入小腿係因為大腿joint同小腿joint可能係用同一個size嘅ball仔,而ball仔都設計喺大腿同小腿上面,所以合體就咁拆開大腿同小腿,再將小腿ball仔吸入胸部就搞掂...

其實我唔明用磁力ball仔做joint有咩可處,又唔會好易甩腳嘅,因為我隻鐵人28都唔會甩,不過因為成隻腳嘅重量,攞上手隻腳會好易下墜...
全高170mm!!!太細隻啦!
holam 發表於 22-4-2013 18:45

分体17cm就差唔多:63:
搞乜呀... 腳掌既貼地性差成咁... 全身得依個關節唔係用磁石BALL JOINT???
too small, PASS!!!{:1_229:}