Toysdaily 玩具日報

[新品消息] EVOLUTION TOYS - Dynamite Action! 光速電神~~

我估應該係大腿宿入小腿,手腳既ball joint係磁石,
手就見到有齒輪,應該唔會條條fing,而對腳就千冀
唔 ...
chinam 發表於 21-4-2013 01:26 AM

應該唔會做到大腿縮入小腿咁有heart啦, 呢間廠d機械人全部都好似砌lego咁, 手手腳腳, 頭, 身, 腰, 全部可以分得開, 因為全部都係用磁力ball joint連接...

如果要合體成光速電神, 3個小型機械人d大腿同小腿就要先分開, 再將d小腿全部再合體, 因為又係用磁力ball joint連接

呢間廠上次隻鐵人28, 我買咗, 不過全膠(除咗金屬ball joint), 相信光速電神又係一樣 :38:
Robot魂邪虎丸由腳到角位都有13cm, 佢3隻加埋17cm, 唔好玩啦, 每隻17cm下話?!?
馬仔 發表於 21-4-2013 01:46 PM

問多句就等於玩? {:1_224:}
我並唔係玩野WOR...{:1_216:}
我其實是想串個玩具商唔好玩野,唔係話你,Sorry!:64:

問多句就等於玩?
我並唔係玩野WOR...
GunLap 發表於 21-4-2013 11:43 PM
我其實是想串個玩具商唔好玩野,唔係話你,Sorry!
馬仔 發表於 22-4-2013 12:12 AM

係小弟理解能力差,誤會左大大嘅意思:56:
要say sorry果個應該係我,sorry:64:
回復 116# taken

剛去訂了~ 多謝消息!!! :64:
官網
http://evolution-toy.com/da/09lrbegas01.html
見到六款模式。
用磁石係呢個系列既賣點。
官網

見到六款模式。
合體玩具迷 發表於 22-4-2013 08:22 AM

好清楚的相啊! 多謝大大分享!
呢個價好貴, 小弟買唔起咯~:die:

估計都係合體後17 CM 高, 如果係細機械人每隻 17CM 合體係應該都有23- 24 CM, 我又唔認為呢間公司收 2萬 yen 會比隻 24CM 高比我, 況且如果合體後有24 CM 佢仲唔懶勁咁寫出黎, 而係現在咁寫 17 CM 減低大家購買意欲
太細了, 有時貴都唔緊要, 但呢款係合體超級機械人, 千幾銀又唔係多合金, 出到黎仲要比 MG RX-78 細, 無氣勢
當然我都希望我估錯, 佢真係會出大隻少少俾我比較番聽聞就快出的 Vehicle Voltron, 人地雖然貴佢漆魚, 但高佢成倍又重手,完全被比下去

20,790円(税込)   13年09月

彩色済み完成品フィギュア
【サイズ】全高:約17cm
【材 質】ABS、PVC、鉄、磁石

【セット内容一覧】
●本体(α、β、γロボ)…各1
●手(α、β、γロボ)…左右各3
●剣(α、β、γロボ)…各1
●武器(α、β、γ)…各1セット
●合体時用手(α、β、γロボ)…左右各3
●合体時用ランドセルパーツ(α、β、γロボ)…各2
[quote]應該唔會做到大腿縮入小腿咁有heart啦, 呢間廠d機械人全部都好似砌lego咁, 手手腳腳, 頭, 身, 腰, 全部 ...
BoAkawaii 發表於 21-4-2013 10:18 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?

聽完大大你講,加睇埋最新UPDATE圖.又可以放心PASS了,如果佢唔係一舊舊,真係變唔到三種形態都有得諗,砌LEGO就真係無謂了!{:1_216:}
[quote]應該唔會做到大腿縮入小腿咁有heart啦, 呢間廠d機械人全部都好似砌lego咁, 手手腳腳, 頭, 身, 腰, 全 ...
宇宙之王者 發表於 22-4-2013 12:21 PM

砌LEGO無所謂,最怕搞到鬆泡泡、粒粒溜溜,企都唔穩就慘囖。。。我覺得光速電神用ball join、又加上這家廠。。。。。。你看D相都只有齋企,腳部小小動作都沒有,膝蓋可能是不可動。。。。。之前,CM Jeeg都有D動作可以做到吖。。。。。17cm和2萬yen定價。。。。如果錢多是無所謂,但被騙那種感覺非常差。。。。所以,我都係見到實物再算。
官網

見到六款模式。
合體玩具迷 發表於 22-4-2013 08:22 AM

Link死咗...想睇都睇唔到...

紅色機個頭既後尾枕好似有塊方型野係度,唔知咩黎,
另外,如果個腰ball joint係設計上要突出黎,咁合體之後胸果粒又突出黎,
腰果粒又突出黎,咁做胸部以下果兩部機體個頭會點放呀一~:47:
[quote]應該唔會做到大腿縮入小腿咁有heart啦, 呢間廠d機械人全部都好似砌lego咁, 手手腳腳, 頭, 身, 腰, 全 ...
宇宙之王者 發表於 22-4-2013 12:21 PM

我覺得磁石ball joint並唔會令到關節好實,我隻鐵人28腿部d關節都係鬆鬆地, 本來冇諗過買呢間廠嘅鐵人28,不過見到實物有電鍍件,加上造型係比較似卡通,先冒死入手,笨大果隻合金魂身材太瘦,又冇電鍍件,所以當時冇買...