Toysdaily 玩具日報

[改造交流] (浮游飛翔炮加燈@P.5 / P.1)傳說的機體, 覺醒之鱗光! MG Nu Gundam Version Ka.

回復 85# sweet

我都好滿意隻Nu Gundam, 暫時再得最好~
晚晚都有開著佢嚟欣賞呀~{:1_221:}
回復 87# 忽膠完反白

多謝多謝...:77:
都係咁多年既經驗, 不過新年假完咗之後, 無時間整模型了...:56:
回復 88# drfunk_15

多謝讚賞! :64:
一開始其實都是因為想演繹「精神感應框體」的感覺而改造的~!
總算是可以吧.....:64:
回復 89# beehive

多謝欣賞!
都係多年經驗累積!:64:
師兄能否幫我改造一部嗎?
WOW, AMAZING, THIS IS WHAT MASTERPIECE IS!!!!!
wow..真係好正:love:
真係好有心機!!
回復 95# alessandrowong

這個還是不好了,不好意思…
在這裡分享一下沒所謂…
大大可以再看本帖研究研究。
有不明白的可以再問…

這個改造十分費時…

望大大見諒見諒…
回復 97# FrTW

多謝讚賞多謝讚賞…”^_^
回復 96# K_K

Thanks for your comment and support!
回復  K_K

Thanks for your comment and support!
豬潤 發表於 14-5-2013 12:22 AM

真係好犀利呀CHING, 搞到我心思思想去買隻NU KA砌, 但我仲有成10隻MG同2隻PG未砌呀.........同埋我只係識素組咋.....................
回復 101# K_K

其實...:shy:
除咗加燈之外我咪又係素組...:(

最多都係滲埋線...

上色技巧係零...:die:

其實而家D模型, 素組加貼紙加滲線自己都已經收貨:64:
整模型唔算太複雜, 最大問題係無時間...
而家就嚟脫離學生行列, 遲D真係無咁多時間搞咁多「花神」......:sad:

不過自己真係好鍾意加LED, 直情係加上癮!!!:shiny:

回復 91# 豬潤
看了這個雙色燈報喪頭像就知係小弟呀啦,剛剛上號.