Toysdaily 玩具日報

[改造交流] (浮游飛翔炮加燈@P.5 / P.1)傳說的機體, 覺醒之鱗光! MG Nu Gundam Version Ka.

回復 60# 人仔貓

呢個...哈哈...因為第一次訂我都唔知自己係咪日版:( :? :64:
我試試CHECK返再回答大大:77:
回復 59# Henry

多謝欣賞多謝欣賞...:77:
呢兩日痴埋水貼, 尋晚終於有小小時間幫佢擺吓Pose, 影吓相~

就算加燈了, 可動性也沒有影響喔!!!:78:

最後總算可動性沒有影響, 雖然移動的時候電流有點點不穩定, 不過只要小心移動關節的話, 是沒有問題的!
因為背後的翼花了很多的時間固定掀位, 所以今次影相就算了, 不想再花時間調整翼的形態...

今次的分享應該來到這裏了! 多謝大家的支持!
今年繼續努力跟大家分享~:77:
回復 64# 豬潤

Ching Taiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Keung la!!!!:handshake:
太靚啦! 太強啦!
回復 65# 70's

:77:多謝多謝
樓主真的很有heart!!{:2_262:} 實力太厲害

強帖留名:*
回復 68# 真司

:77: 多謝多謝~
遲D有作品的話一定再同大家分享!:!
最後都係要再加一次新圖......:77:

就係將浮游飛翔炮加燈!

今次應該真最後一次加相了, 因為要改的都改了......

今次改造的重點, 當然是浮游飛翔炮!:!

加3個燈! 左右的, 是自己想加上的, 感覺上就像浮游飛翔炮上裝有精神感應框體, 因為覺醒而產生的鱗光!!!

初形

完成! 浮游飛翔炮收納狀態!

浮游飛翔炮! 出擊!!!

浮游飛翔炮是可以拿下來的, 也是需要拿下來的, 就是用這個插頭,,,

底下的電路, 很亂......
紅色的那個是用來換轉浮游飛翔炮電路的電流方向的...!
因為展開跟收納時電流的方向反轉了......

經歷大半個月斷斷續續的改造, 今次應該真的來到尾聲了......
感謝大家一直以來的支持......:77:
ching, 好強:71:

勁呀 !!:$
師兄既作品稱得上係'巧奪天工'!
回復 72# davidki99

:77: 多謝多謝!
自己也很滿意今次的改造! :!
不過其實座台的線路還比較混亂, 還有一些地方外露......{:1_237:}
回復  davidki99

多謝多謝!
自己也很滿意今次的改造!
不過其實座台的線路還比較混亂, 還有一 ...
豬潤 發表於 6-3-2013 01:11 PM

大大太謙虛喇, 祈望好快再睇到大大你既神作!

p.s. 下隻會整咩機體?
Mr liver ... U are Man !!! I am seldom to visit model page ... but your one is really attract me
好正啊。。
真係要跟師兄學野!

師兄 可唔可以POST 部自由 高達啊!! ><!