Toysdaily 玩具日報

[改造交流] (浮游飛翔炮加燈@P.5 / P.1)傳說的機體, 覺醒之鱗光! MG Nu Gundam Version Ka.

回復 2# goahead

其實可動性無影響就真係假既...:( :64:
不過都算係將影響減到最少了...:(
其實順住d關節位過, 再預留多一少段電線比佢活動, 對可動性既影響就可以大減!:71:
回復  goahead

其實可動性無影響就真係假既...
不過都算係將影響減到最少了...
其實順住d關 ...
豬潤 發表於 18-2-2013 05:00 PM

Thanks~~  :71:
回復 5# goahead

:64: 其實大大提及既問題之前都試過......:70:
隻Unicorn呢......成隻唔郁得......:ice:
一個字:勁!

兩個字:神丫!

三個字:無得頂!
回復 7# 流雲風

多謝!!! :help:

都係多年來累積既經驗:77:

希望之後再有作品同大家分享~:43:
樓主的作品終於完成, 可喜可賀:77:
回復 36# 歐叉獅子

:77: 總算完成蛇年第一份作品......:43:
C Hing有冇考慮上色?如果上埋色就真係完美!!!:shiny:
真係好靚,thx for sharing ^_^
回復 38# 麻友

唉......大大直中核心......

自己上色技巧...哈哈.....好差......
近乎零......:(
唔想因為自己既「拙技」糟蹋咗多日既心血......:70:

本來整緊既時候, 唸住整好之後痴貼紙......
點知整好之後, 發現塊貼紙唔係平時用開O個種......
水貼好難控制呀...... :help:
唔敢亂用......

不過應該到最後都會痴埋佢! :!

可能都係時候向上色出發:!
:64::77:
呢個位置雖然唔會話好覺眼不過比零件擋左一半光感覺真係有少少可惜啊
回復 41# DCD1646

同感! 改既時候都有唸住落刀切咗佢...... :^
但係考慮到強度同埋支撐, 最後都係無切走......

爆甲之後, o個段零件就係唯一用嚟支持外部份肩部既支架...
所以最後真係唔敢切走......:(
強!樓主的技巧真的很強!小弟亦很想學呢!
這樣祼線不怕短路嗎...
wow!  Master of light!