Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 那些年,我們都高追過得12‘人仔...

讲真, 马来西亚哩度真正收藏玩玩具既人其实好少好少, 大部分都系跟风同埋炒家, 好多时候他地买左么野都唔知, 只要炒得起, 就博命扫货, 更多时候搞到我地真系想收藏既都买唔到, 真系顶他个肺。。
都試過有幾隻高追o既!:67: Batmobile, DX 11 同埋動漫節 Orginal Custome Batman ……
玩咗兩三年都係試過高追一次轟天史太龍,都係因為朋友以友情價(貴原價一二佰)先至入手
我玩figure嘅鐵則就係從不高追,有愛就一早訂咗
回復 63# UGLY_KID_JT

同感:67:系唔系兩個星期就截訂,認真你老味,想多一下都唔得:52:
回復 65# haha_muse

CHING真系。。。。做到咁,我輸了:ice:
其實... 我冇乜野特別既守則..  訂到咪訂......... 訂唔到OR 冇時間訂又中意咪後追囉...
新入坑半年.. 有D 野已出左好耐貴左好多, 但可能睇完IRONMAN 2 又會想入WAR MACHINE, 覺得EFFORT 得到值既咪買囉.. 玩具不是必須品, 錢是自己的, 中意買就買, 要隨心, 冇人迫你, 開心就好了~ 入左手就FOCUS 返玩具本身, 買貴左幾多冇所謂了
好似隻JORDAN, 我諗好多CHING 都唔可能SPARE 半日去排(仲要唔一定中),  俾貴D 錢買都無可厚非, 又有D CHING 排左幾日都入唔到, 俾得起錢追貨唔通唔俾人玩咩?
(PS: 我諗呢到好多CHING 一日人工都等於個炒價差額, 雖然我不是~~)
只是個人意見, 不喜請見諒