Toysdaily 玩具日報

查看: 11576|回復: 65

[分享討論] 那些年,我們都高追過得12‘人仔...

如題,小弟開此貼並唔系鼓勵或助長此歪風:64: ,只不過想令一d剛入嚟玩12’的新朋友知道,如果,你真系好喜歡那款人仔,希望你真系可以抽少少時間去訂,而唔好領愿上網bid(如果你想收返之前的,經濟能力無問題的話)。相信系TD一段時間的朋友都可能高追過少少人仔,我只不過系想分享下我曾經高追過的經歷(並不是曬命錢多,只不過當時新入嚟玩,并唔知價錢-炒家-炒價的關係)知道后,我都領愿放棄高追,希望HT仲會出2.0ver罷了!小弟高追過兩隻   第一隻系 HOT TOYS的 IRONMAN-2 MARK VI,當時的價錢(港紙幾多我唔知,如果有ching知道的話請留言分享,謝謝)小弟系海外高追RM1100,(相當於港紙HK2759.79)。   第二隻系 HOT TOYS的 IRONMAN-2 SUIT UP GANTRY WITH MARK 4,當時的價錢(港紙我一樣唔知,請各位ching分享,謝謝)小弟以價錢RM1550入手,(價錢相當於港紙HK3889)到知道預訂之後,都唔敢再高追,希望各位ching可以分享一下自身的經歷作為借鏡,高追,系好傷嫁。。。:26:
回復 2# jackal3890

呢個系無辦法之中的辦法,所以我都硬吃咗MARK VI,雖然,我系事後先知道佢的價錢:26:ching高追過d乜?:35:
我唯有等有人放玩過既出黎,玩二手,個價冇咁貴,都好過冇得玩
我就唔知算唔算高追呢XDD
用多$150追DX10 T-800訂單..(而家梗係知蠢左=.=)
用多$470買多隻DX12,因為想一隻珍藏一隻玩
電鞭佬 同 轟天龍 :oh:
我就唔知算唔算高追呢XDD
用多$150追DX10 T-800訂單..(而家梗係知蠢左=.=)
用多$470買多隻DX12,因為想一 ...
Dennis91 發表於 7-2-2013 11:43 PM

我用多六舊水追dx12買黎改可以坐batpod....好鬼赤
想買最貴VI....1代STARK WORKSHOP.....
我高追的係biohazard leon:50:
雖然係貴,:31:
但又怕後悔
我頭像.....無盒版先有$2200價位...:72:
Terminator John Conner + Macus, 不過兩個都係神物, 太遲入坑無計, 分別要近二十魚.....
頭像被屏蔽

其實想追野之前,最好搵下資料先,
例如原本價錢、質數.....。
知原價,又鍾意o既,我覺得買貴幾舊,
都唔算過份,人地都要去訂、拎貨、車錢、時間,
俾番小小人工都要啦。
但好似Ironman系列,炒貴成陪有多,
就唔建議高追喇....!!!!
1)VIP war machine 黑白版 20魚。
2)CIA2.0  二手10魚五草。
其他3)Gundam Composite 1003 二手16魚8草。
#之後一律訂咗先(自己喜愛先訂),不會睇咗版先追。:D
#另外增訂16魚8草Macross yf29 , 冇貨派,不追。:blame:
#Enterbay Jordan抽唔到 等下一隻。:49:
Bank Robber Joker - MYR850.00
哇!楼主以RM1100入MARK VI,几乎双倍价钱左!炒价果条谋李都好凶狠嚄!