Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 那些年,我們都高追過得12‘人仔...

回復 25# qiy

真是要就订,高追都是一两件好咯:oh:
回復 26# Ayumiwill12

Ching真是懂得生意之道:):71:
高追過hellboy  全新 38魚 全新

今年8日入坑...... :79:

有一次係商場見過後念念不忘最後高追 sosad
:67:我鄉下唔興高追

想當年,我用$6000 後追咗隻一直高企了幾年的Medicom 二手超人佐飛,
點知入手無耐medicom話出Ver2, 隻 Ver 1 即刻大量在市場湧現...全新仲唔駛$3000-:56:
還有多次高追經驗,但多數追貴咗

回復 49# Eddie82

原本是不打算賣出, 但缺錢只能把自己的王牌figure拿出來
節標價$1245 USD, 是從美元$0.99起標
所以我算很幸運
我高追左2隻 BAKA.....DX03.....
其實遲入坑的朋友都會有高追的現象出現,這是入坑之後的必經之路,錯失預定的機會。
所以在預定時要立即決定買定唔買,不要日後後悔,要去高追,好似Biohazard 嘅Leon我也想入好耐,但高追價錢實在驚人,望HT會番出DX版吧!
當時曾想高追架batmobile,ebay見有人post $5000美金,嘩佢係咪儍架,又咁橋當時HT番出batmobile,好彩冇高追,當時想也不想便訂了,現在正坐在書枱上。
頭像被屏蔽
回復 6# Dennis91

既然想一隻珍藏一隻玩,點解唔一早訂兩隻?
如果我鍾意我通常訂兩隻。
暫時最痴線係船長同dx11joker各三隻, 兩隻不同造形,一隻珍藏。
不過以後都唔會甘做,覺得浪費金錢,而且ht不時都重出。
3年前高追過兩隻拉打,v3 2000, x 2380
點知medicom早幾年再販,各1480。。。。:56:
自哩一役之後,唔會高追益炒家。
宗旨係只要有命等,唔怕佢重出,沒咪算,又唔係必需品。
回復 58# 買買買

果陣初入坑..第1隻12吋...諗住買一隻算數..
點知原來咁正...所以買多隻..
我只會低入, 未試過高買.
現代資訊發達, 今日已經講緊半年後出咩. 沒可能MISS到, 訂野前, 我會盡力找資料研究, 無就1定唔訂, 好似EB.
係有D大大要讀完玩評, 才可以決定出唔出手. 我好明白他們的憂慮, 希望他們繼續堅持, 否則1個不幸, 由買家變成賣家便得啖笑.
玩左半年..... 基本上大部份高追... Captain America, Batman, Joker, Ironman, T-1000, Batpod, Batmobile, :70:........只有Spiderman, 綠魔,唔駛食炒價
而家有乜都訂左先....:75: