Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Michael Jordan - "今日神以Jordan既姿態降臨係球場"

回復  Dr.AL

師兄真識野, jordan年輕時打法冇咁聰明, 所以底特律先用Jordan rule成功封鎖佢.
小志強 發表於 2-2-2013 06:09 PM

無記錯打完celtics 呢場果年Jordan 斷左腳,之後多左中距離投射,另外Detroit 連續兩年用Jordan rule 收死 Bulls,亦促成左公牛用三角戰術稱霸NBA,因為知道不能再單靠Jordan 得分去爭勝

題外話:當年Kobe 初出道第二年(1989)入all star game,19歳嘅佢打法好似後生嘅佐敦以鏟籃為主,結果俾Jordan 教訓左佢一堂,果年好似Jordan 攞左成31分做埋MVP,我相信Kobe 而家D牛角位跳投咁利害都要多得佐敦

真懷念以前嘅NBA........
回復 1# 小志強

Hi 各位 ching, 第一次出帖都是因為 "神".
小弟果隻的問題同 ching 一模一樣, 頸無點轉過都有好多咖哩雞, 最慘就係膝蓋上半截個較位轉唔到 :oh:
無記錯打完celtics 呢場果年Jordan 斷左腳,之後多左中距離投射,另外Detroit 連續兩年用Jordan rule 收 ...
Dr.AL 發表於 3-2-2013 10:55 AM

AL兄描述得好詳細...成個回憶返哂唻呀!!!講真...而家D籃果水平係咪高左我唔知道...但一定無以前咁好睇呀!尤其有JORDAN嘅年代!場場都會有D MONEY BALL同SURPRISE!!
回復  小志強

Hi 各位 ching, 第一次出帖都是因為 "神".
小弟果隻的問題同 ching 一模一樣, 頸無點轉過 ...
jalenrose_1 發表於 3-2-2013 12:05 PM

我頭先都睇過...好彩無呢個問題...師兄可以到時拎去換試試啦
絕對認同 :71:.

小弟最愛就係佢地第一次攞總冠軍, Jordan 同 Pippen 輪流去守 Magic Johnson.
會呀, 師兄, 一定攞去換, 希望換得到之餘唔好再有其他問題出現.

同埋呢兩日睇到 EB 個 fb 係咁俾唔中嘅人鬧, 我都係排 3 日中一隻, 自己只抱平常心去試, 唔中最起碼有試過.
會呀, 師兄, 一定攞去換, 希望換得到之餘唔好再有其他問題出現.

同埋呢兩日睇到 EB 個 fb 係咁俾唔 ...
jalenrose_1 發表於 3-2-2013 01:05 PM

有時我又覺得抽籤呢家野真係睇運仔.......抽唔中的話好似其他師兄咁等23囉..唔洗發老皮插人啦.....
同感, 絕對係輸打贏要...
無記錯打完celtics 呢場果年Jordan 斷左腳,之後多左中距離投射,另外Detroit 連續兩年用Jordan rule 收 ...
Dr.AL 發表於 3-2-2013 10:55 AM

講開當年jordan vs 19歲既kobe all star game 真係好睇, 好有接棒feel, 當年有penny 腳傷, grant hill 打法全面似pippen, 只有kobe位置相同, 條件似jordan接班人. jordan 一個膀頭假動作, 跟住un 後fadeaway, 射入仲and-one. 好似話比kobe知佢未夠班同佢玩.

回復 32# jalenrose_1

咖哩位唔知換唔換比我地, 不過隻腳一定會堅持.
回復 33# iamfinethankuuu

以前d球星攻守都好, 宜家d球星防守我本人覺得麻麻地, 重攻不重守.
回復  jalenrose_1

咖哩位唔知換唔換比我地, 不過隻腳一定會堅持.
小志強 發表於 3-2-2013 05:07 PM

咖喱位或者其他body 問題都應該無得換架喇,除非佢有大量士啤body,但一定會幫你整,我之前隻Kobe成頸咖喱雞最後返廠整

Btw, 師兄係咪FB登左咖喱雞果位?
以前技巧好多:71:
依家好体能law:54:
仲有以前d波鞋靚過依家d law
想問下點check body?
我係新手:die:

我都有咖喱雞問題, 唔知有冇得換:56: