Toysdaily 玩具日報

查看: 27289|回復: 100

[玩具攝影] DAMTOYS - Gangsters Kingdom : Spade J (黑幫王國 : 黑桃J)

DAMTOYS - Gangsters Kingdom : Spade J (黑幫王國 : 黑桃J)

今次試一試用圖晝紙作背景, 原來有少少摺痕都好礙眼, 要弄平紙張好考功夫....

黑幫王國是DAMTOYS的新嘗試, 意念好, 亦便宜. 現貨外型好好, 非常之有型.

頭雕不因為漫畫化了而表現馬虎, 皮膚上色反而比DAMTOYS的兵人頭雕更有層次, 更好.

素體用了DAMTOYS的兵人素體, 關節鬆緊合適, 而且全隻上左色, 與頭雕顏色完美配合. 不過始終是兵人素體, 肩位闊, 不穿著皮褸的話略覺骨架大而偏瘦.

紋身上色好靚, 可惜應該無幾何唔著衫DISPLAY了. 右手手指亦有紋身, 有心思.

褲有做舊, 但鬆身, 用皮帶抽緊一點會比較靚.

皮褸外型OK, 不過不失, 背面"Spade J"圖案不錯.

配件方面KEEP到DMATOYS/CRAZY DUMMY一向的水準, 小弟尤其鐘意支銀色PPK, 配埋減聱器, 這東西不易找!

膠BOOT鞋型不錯, 但過硬, 擺POSE唔貼地...

頂帽會甩色(DAM已發公開聲明, 帽子會色移上頭雕, 建議用紙巾分隔), 小弟手上有包手指頭用的紗布, 用來防止色移剛好合用.

總的來說, 以預定價計是抵玩夾好玩的, 擺POSE穩定有型. 玩得HT多, 轉下口味都唔錯.

各位帥兄, 請請~  

CAT大, 對隻FIGURE有乜評語..?:handshake:
喺咪勁底玩,好底玩㗎:he:
:67:今日唔多見貓大.....如來係到'能'緊條黑J
嗚呀... 又買野......:63:
CAT大, 對隻FIGURE有乜評語..?
MAX 發表於 30-1-2013 11:22 PM

MAX大, 已補劣評, 請過目:64:

謝置亮了~:$

貓大又有新玩具,呢兜人偶個樣靚仔到丫,想大巴大巴咁車埋去。

(佢呢身造型,,,我終於醒起佢似邊個,坑渠飛 鄧寄塵)
今日唔多見貓大.....如來係到'能'緊條黑J
大舊金 發表於 30-1-2013 11:41 PM

唔好意思, 放假反而無浦頭, 聽日馬沙上身, 三陪~:!
緊得切第一版回post!
整體吾錯。我至愛件皮褸!
貓大又有新玩具,呢兜人偶個樣靚仔到丫,想大巴大巴咁車埋去。

(佢呢身造型,,,我終於醒起佢似邊個, ...
星月夜 發表於 30-1-2013 11:51 PM

想大巴大巴咁車埋去X2

:DD
緊得切第一版回post!
整體吾錯。我至愛件皮褸!
keithwu516 發表於 30-1-2013 11:58 PM

THX KEITH~

又想散買自組?

近排帥兄上晒癮咁喎~:36:
又有貓大好 POST,無得頂:71:
美圖呀:63:
呢種美漫設定可玩性高,正:71:
冇訂, 睇完你d相有點心動, 但2013要嚴選 :75:
支持呀貓大!搞到我想入返隻