Toysdaily 玩具日報

查看: 8572|回復: 27

[玩具攝影] ~型格惡棍~ DAMTOYS Gangsters Kingdom Spade 2

~型格惡棍~ DAMTOYS Gangsters Kingdom Spade 2

不經不覺暑期又完了,生活總算回復正常,又有時間可以影人偶了。

今次這款黑桃二,原本於六月已出貨,但首批派貨少的得可憐,很多朋友都要等真正大貨,一等就兩個多月,到八月中才真正有得玩。DAM年頭可能宣佈得太多新品了,導致供貨不足?

說回FIGURE本身,頭雕比起黑桃J更惡,個人頗為滿意,不過QC好像有點問題,小弟手上那只眼簾上有膠水漬。

配件方面算是不錯,散彈槍可退膛,但槍身子彈不能取下; 棒球棍用金屬製作,有點出乎意料。太陽鏡最正,半透明漸變色,係小弟見過最靚的1/6 RAY BAN。

素體方面小弟手上的雙肩及膝蓋位都比較軟,雙手平舉已經不易,要拿持武器更難。好在肩位用球形關節,可以加膠水增加磨擦力強化。

外套襟章用粘的,易甩,粘手,又不好看,UNLIKE。

總的來說,6百多買到一盒外型佳,可玩性不俗的人偶,不錯。

各位帥兄, 請請~~

{:2_268:}相靚玩具正~!!!
型,真係好型。我有幾次想入手,但聽講呢一隻sad貨多,所以最後都忍住。
呢兩隻好正,之前冇訂,後追又貴,放棄了
呢隻正,抵玩。
不過我感覺件褸唔捱得幾耐!

靚相!!
相靚玩具正~!!!
水盡鵝飛 發表於 6-9-2013 08:11 PM

呢兩隻好正,之前冇訂,後追又貴,放棄了
hmsam76 發表於 6-9-2013 09:13 PM

感謝兩位帥兄十卜~~~:64:
型,真係好型。我有幾次想入手,但聽講呢一隻sad貨多,所以最後都忍住。
venson8789 發表於 6-9-2013 08:52 PM

又未至於好SAD嘅, 這價位不能用玩HT的標準去對待. 不過相比黑桃J, QC方面是比下去了.
呢隻正,抵玩。
不過我感覺件褸唔捱得幾耐!

靚相!!
雷伊 發表於 6-9-2013 09:21 PM

皮料感覺上比MEDICOM好一點, 但假皮始終有裂的一天然(HT T800 ver1都開始出事了), 唯有好好玩到夠皮為止了.
好物好相,這系列真心正:$,回復初玩人偶的感覺,寫實與卡通之間,期代黑桃家族:71:
This is cool! Thanks for sharing!
開頭果幾日訂, 但重未有得攞:o
美圖美圖, 有黑口黑面feel, nice! :what:
型爆!!
隻FIGURE又GOOD!! 個攝影師又GOOD!!:71:
有feel 美圖,激讚:$
~在下第一批貨返反而未開盒,too bad!
cat sir..又發功毒人:D