Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 機甲動画大師高橋良輔訪港(特別講座)

今日講設計概念同運用當中都有好多有趣既地方~
我今日比德哥同Walker夾住黎坐當中佢兩個即極咁不停發問問題 ...
太歲 發表於 2-2-2013 02:08 AM

個傳譯多得佢2個唔少~~~~:x
其實我仲有帶咗一盒1/60Scopedog同一盒1/72Dougram,但唔好意思要高橋先生再簽所以冇拎岀&#221 ...
WalkerMachine 發表於 2-2-2013 08:38 PM

羨慕死人~~~:handshake:
問 Walker...
Douglas.M.Saint 發表於 2-2-2013 08:14 PM

您唔攞隻搖控狗去~~~:58:
朝九晚六坐足成日,不過當然值得啦~  

能夠看到製作人高橋良輔老師親身解構《裝甲騎兵》同《太 ...
太陽之牙 發表於 3-2-2013 01:39 AM

真係廁所都唔駛去~~~:50:
個傳譯多得佢2個唔少~~~~
黑色三連敗 發表於 3-2-2013 10:45 AM

One of the translators is brother Tower!  He of course know what we are talking about! :DD
裝甲奇兵同太陽之牙小弟認識淺薄...
若去到莫說發問, 可能連德哥佢地既對答內容也不清楚...:(

不過都衷心支持及欽羡Tower兄及各TD同好參與這個盛會~
小弟同Doug哥不斷問一啲fans向嘅問題
其實都有啲怕悶親在場嘅後生仔
不過唔理了 ...
WalkerMachine 發表於 2-2-2013 12:07 AM

Walker兄,今日佢地遊了一轉港島,餓沙羅鬼己替兄台
問了老人家為何會創作出這個作品••••明天早上要送機,
所以遅些才可以貼上來了請稍等。

2日坐滿曬好多朋友都有5少資料,請勿客氣要個個出下先好玩:)
walker 兄不如講下你既問與答:shiny:
今日講設計概念同運用當中都有好多有趣既地方~
我今日比德哥同Walker夾住黎坐當中佢兩個即極咁不停發問問題 ...
太歲 發表於 2-2-2013 02:08 AM

多謝歲兄捧場,個人意見上3位的問題是全場
最有pt的(因為我都想知嘛!),下次有尼D嘉賓來設定問題要請你地多比意見呀∼

能夠看到製作人高橋良輔老師親身解構《裝甲騎兵》同《太 ...

多謝牙兄捧場!
餓沙羅鬼~~~咁冷門野~~~可能連大師自己都唔記得~~~
黑色三連敗 發表於 3-2-2013 10:43 AM

敗兄請放心餓沙羅鬼故事每一個字都是先生自己親筆寫,
一般很難忘記的••••小弟知識不多只問了創作方向
和意圖,但須送完機後才有鷄會整理錄製的資料請稍候:)
裝甲奇兵同太陽之牙小弟認識淺薄...
若去到莫說發問, 可能連德哥佢地既對答內容也不清楚...

不過都衷 ...
人仔貓 發表於 3-2-2013 06:03 PM

貓兄言重,小弟知識都不如他們,不過以個人經驗
說參加總會有更多意想不到的收穫的••••

最終都係要開工去吾到:42:,希望tower兄可整理少少資料比我地止下渴⋯

原來tower兄傳譯甘強勁⋯我日文去到停滯位⋯希望你可以比啲意見指引下⋯
其實想問老師滿唔滿意而家Votoms嘅無哩頭結局?

老師向香港好似精神過向日本:@
One of the translators is brother Tower!  He of course know what we are talking about!
Douglas.M.Saint 發表於 3-2-2013 11:56 AM

I don't know that brother Tower is so good in Japanese!!! :Q No wonder they normally will go to karaoke and sing some Japanese songs. :$