Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 機甲動画大師高橋良輔訪港(特別講座)

明天時間9:30am – 6pm,請問高橋老師的講座是在何時段?

睇下嚟唔嚟到… :unhapp ...
太陽之牙 發表於 1-2-2013 11:10 PM

明天好爆(今日近1倍登記者來場)太陽兄你今夜PM我姓名
資料邦你在接待処講低、OK的

小弟同Doug哥不斷問一啲fans向嘅問題
其實都有啲怕悶親在場嘅後生仔
不過唔理了! 今次唔問就唔會再有機會了.....
好多關於太陽之牙同裝甲騎兵故事/機設嘅概念如何成形經過,高橋先生都娓娓道來
實在係令人興奮嘅一個下午:43:
( 但其實我仲有好多嘢想問....例如餓沙羅鬼:35:)

今日講設計概念同運用當中都有好多有趣既地方~
我今日比德哥同Walker夾住黎坐當中佢兩個即極咁不停發問問題我都覺得好好笑,
星期五係業內人士入場 ,場入面都撞到好多朋友。雖然德哥同Walker佢地都報稱自己係fans身份但佢兩個既問題其實都好專業唔係fans向既野~
不過可能就要比較熟知 高橋先生作品既人先會比較容易理解明白,
當中所講述一D設計及構思上細節部份既野。
談及裝甲騎兵既機械結構同真實機械既相比係一D好專業既野。

相信星期六個場係比fans去聽應該會好爆。
好正,如果會有WW大同德哥發問同高橋先生嘅回應撮要就無言感激喇!
努力呀!Tower兄!
德哥竟然著自護Tee?鋼彈是富野作品啊~
太陽之牙 發表於 1-2-2013 11:18 PM

He talked a lot in Gundam and remember 0083? ... May be also in today's talk... :34:
不過唔理了 ...
WalkerMachine 發表於 2-2-2013 12:07 AM

沙羅鬼後段。。。:30:
雖然無份參與...都好感動...:$
He talked a lot in Gundam and remember 0083? ... May be also in today's talk...
Douglas.M.Saint 發表於 2-2-2013 01:27 PM

有冇帶隻scopedog比老師簽名:shy:

有冇帶隻scopedog比老師簽名
Panzer 發表於 2-2-2013 06:31 PM

問 Walker...:36:
其實我仲有帶咗一盒1/60Scopedog同一盒1/72Dougram,但唔好意思要高橋先生再簽所以冇拎岀嚟:35:
:44:下…
fans都去得架…
我仲諗住係俾業內人仕…
下…
fans都去得架…
我仲諗住係俾業內人仕…
原罪 發表於 2-2-2013 10:31 PM

星期五那場係for業內人仕,今日既係for公開人士
星期五那場係for業內人仕,今日既係for公開人士
莫探員 發表於 2-2-2013 10:44 PM

:63:我無留心聽書啊~

朝九晚六坐足成日,不過當然值得啦~ :73:

能夠看到製作人高橋良輔老師親身解構《裝甲騎兵》同《太陽之牙》的講座,簡直夢幻!:$

謝謝tower兄~ :64:
不過唔理了 ...
WalkerMachine 發表於 2-2-2013 12:07 AM

餓沙羅鬼~~~咁冷門野~~~可能連大師自己都唔記得~~~:x