Toysdaily 玩具日報

查看: 20507|回復: 46

[Hot Toys] 我又來Why So Serious - DX11 Joker (2-4-2013 Updated 13 new photos)

當初HT公佈出DX11,簡直係天大喜訊,令到我呢D無買過之前任何一隻小丑 (因為當初未開始玩12"),又唔打算高追既人,終於可以一嚐擁有Joker既心願。6/23訂,上星期終於有得玩。呢隻只係我第三隻12",所以我只能用新手既角度分享下。超像真頭雕,加上KATO製作既精美服裝,配件多多仲有埋場境,隻figure簡直近乎完美,唯一可挑惕既就係件大褸既物料,係就係好柔軟,好高檔既感覺,但影相睇落有D似毛巾,有D怪,而且同電影入面唔同,加上易污糟 (取貨時店員都特意提醒要小心處理),唔明白點解唔用同西裝相近既物料。另外當初購買時捐$150可獲贈bonus gift,但我個人就覺得個gift比較雞肋,我不是高手,無諗過自組嘍囉劫匪同渡輪乘客,只想玩Joker, 所以只係要左普通版。

唔講咁多,先去相:

"Oh, and by the way, the suit, it wasn't cheap..."

"Let's not blow...this out of proportion..." DX01既手榴彈配件,當初訂DX11既時候就已經諗住想重現呢一幕,於是淘左呢抽野返來。而新個件大褸當然無預位你放手榴彈,我用左老婆既髮夾頂住檔先,效果都唔錯:

"Good evening, ladies and gentlemen. We are tonight's entertainment."

"Well, hello, beautiful..."

Me!

This joke is killing me

Will the real Batman please stand up?

同我之前影既一張DX12合成一下poster:

"I want you to do it. Come on, hit me!"

花了幾草買番支火箭炮,算係物有所值

SLaughter is the Best Medicine

最後PS一下Why So Serious海報

呢隻Joker真係玩到停唔到手,而且我都只係就咁拎出來玩左好少野,都仲未拆個拷問室場景,應該仲有有好多相可以影,希望快D有時間影完再post~
謝謝觀看~

Update:
見好多ching都有興趣入手火箭炮,我不妨分享一下資料:
手榴彈我係當初訂Joker時,即係6月左右已經淘定返來,而家唔知仲有無。不過大家可以試下keywords: ht 小丑 手雷 (不過我試過好似已經搵唔番)
我只係12"新手,都唔知有咩地方多配件賣,支火箭炮係我機緣巧合下係皆旺3樓好多散貨賣個間舖見到既,盛惠五草八 (我琴日行過見到仲有得賣,但已標價六草九,都唔知係我記錯定佢加左價)。其他地方或者淘寶可能都有或平d都唔定。Anyway 希望幫到大家~

2-4-2013 Update:
終於有時間影埋個拷問室場景set,真係好感激HT今次有埋個場景,有場景影相真係事半功倍,唔使點特別打燈都已經有唔錯效果。第一次玩著衫Figure,發覺除衫都唔係容易,希望之後可以著得番。可能我之前無留意,但直至我拆盒之前,我都以為盞檯燈係可以著燈的,點知原來係唔得。我唔係話投訴,不過我以為發光配件對HT來講應該係Easy job,其他figure都有,實在無乜理由一盞燈會唔著燈。But anyway,都唔影響呢隻figure既好玩程度,因為個場景同d配件已經夠晒正,唔講咁多,再去相:

"How about a magic trick? I'm gonna make this pencil disappear..."

(Smashed guy's head on table) "Ta-da! It's...gone."

"Me? I was right here. Who did you leave him with?"

"Ah, the "good cop, bad cop" routine?"

"Not exactly."

"I have one rule."
"Oh, then that's the rule you'll have to break to know the truth..."

"Where are they??!!"

"You have nothing, nothing to threaten me with. Nothing to do with all your strength."

"Would you like to know which of them were cowards?"

謝謝收看~
nice pic!!! i m still waiting to have my bane and joker pick up
回復 1# kevchan1103

正....攪到我都想買支火箭炮
回復 3# DreamWorks
買啦~ 我覺得係好適合Joker既配件
回復 4# kevchan1103

PM我邊度買得嘛...?!
我對呢D係白痴黎架...!!

回復 5# DreamWorks

唔係嘛,你呢啲自組高手,點會唔知掟?唔好玩我啦

但我都Pm左你anyway
Joker玩火箭炮果幾張好正!:71:
Very nice photo. :71:
Wa.............the only thing I can say after watching your post is "Wa"..........
嘩!!
師兄影得好靚呀!! 支持!!
好有味道!!
支Rocket 同手榴彈真係一流!!
Very nice photo + PS effect !!!  I am still waiting for mine
支火箭炮咁低玩 可以pm埋我嗎?
我反而對手榴彈有興趣, 但寶寶好似搵唔到既?
好圖~:71:

尤其鐘意呢張:

好有型.
PMPM plz :63::35: