Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[玩具報告] SHF 分享會精選 vol.121~~~回歸的支援力量~~~舊一號 (Sakurajima Version)

很有忍者龜的feel
Andyccel 發表於 20-1-2013 08:58 PM
Andy 兄指的是那種黑沈感覺嘛~~~~~~:65:
Good report, will buy tomorrow!
Support!
ahlam 發表於 20-1-2013 09:11 PM
THX ahlam 兄支持~~~~~~今日相信你已經到手了~~~~~:73:
十卜SOME大POST
櫻島一號唔知點解我覺得佢隻色真係超靚 反而新一,二號我覺得好核突
好耐冇買SHF既我今次 ...
kit0829 發表於 20-1-2013 09:12 PM
呢隻色比超劇中戲服隻色更加深~~~鍾意黑沈低調GE朋友應該會幾 like~~~~~:)偶然買一隻玩下無咩問題GE~~~~~~:35:
對比而家多形態氾濫嘅年代,好似櫻島1號呢隻樸素又特別嘅姿態,先做到特別同紀念性~~~~~
pein 發表於 20-1-2013 11:04 PM
同意~~~~~而家我真係估唔到 Wizard 最後有幾多個型態~~~~Fourze 已經 over 咗啦~~~~:o
頭像被屏蔽
Support~我覺得櫻島一號果種深綠靚過新一號果隻綠~
THX roundbun 兄支持~~~~~你似乎已經入手了~~~~~

有一種黑沈神秘的感覺~~~~The Next 一號都係依佢呢 ...
Somebody_Ex 發表於 20-1-2013 07:41 PM

yeh couldn't wait & got it before receiving the pick-up call... :35:  I luv this version & old 1 + 2 the most beside Black... really hope bandai can make a renewal version of Black soon :56:
我想睇手腳特效件一齊用~
Some 大大 thanks for your excellent report !!! :77:

I totally agree with you 不用魂限推出令我喜出望外 too .....Good toy :66:
價格比預期中便宜得多,, 貨量足~!
QC.....我只能說「異常的好」,, QC簡直完美無暇,, 是但拿一盒都好好
比起「再生龍騎」真係.....好得多.......!!!
嘩!睇完some大既post之後,先發現櫻島同新1號有甘多細緻位既分別,原本打算放棄唔買既我,昨晚都即時仆佐出去買番隻!

:71:多謝師兄分享
在歐洲與 Shocker 作戰中的一號本鄉猛得悉日本國內戰況出現危機~~~故特意回歸協助二號一文字共同度過~~ ...
Somebody_Ex 發表於 20-1-2013 17:35

SOME兄反裝特效件,型呀,我就覺得似打穿敵人身體 ^^
這個櫻島1號我就未有衝動想買,我比較like舊1號,希望會正常推出,最好出埋機車

另外,你有買shf生存龍騎,生存夜騎,限定帝獸嗎?

呢個post意義仲大過ace果個

既是rider,以及some大回歸
F.S.飛煞 發表於 20-1-2013 11:27 PM
謝飛煞兄支持~~~~~我會盡量 keep 番係度~~~只係停產咗一個半月啫~~~~~:)
我考慮緊買唔買,一嚟已有新1號,二嚟我冇咁多錢...
御姐喵 發表於 20-1-2013 11:27 PM
只要無變成炒貨~~~~其實可以諗諗GE~~~~~:)
我忍唔住download晒您D相片,因為實在太正哪!
相信大大set pose 同調較角度影相應該用左唔少時間同心血 ...
玩具Joe 發表於 21-1-2013 01:24 AM
師兄實在太誇獎啦~~~~~我啲相只係普通嘢咋~~~~:(不過都多謝Joe兄你支持~~~~:77:
Good Post ! !
原型就是美
SaiHikaru 發表於 21-1-2013 12:33 PM
THX SaiHikaru 兄支持~~~~~~:77:
nice report! Good
toy4jeff 發表於 21-1-2013 01:35 PM
THX toy4jeff 兄支持~~~~~~~~:77:
Support! Can't wait to add another Showa Rider to my collection
insomniac 發表於 21-1-2013 01:38 PM
insomniac 兄應該已經訂咗櫻島一號等收貨吧~~~~~:)
support:71:

some兄回歸的力量, 就是強:$
已入手啦, 越睇越有味道, 彷彿回到童年時, 反而隻新一號就無這個 feel 喇!
小弟重入埋隻 MG 舊一模型添!
some 大!!! 竟然中超人兄弟
好貴wo
怪物et 發表於 20-1-2013 01:37 PM
超人兄弟一向都好有興趣~~~但奈何無行貨要被迫暫時放棄~~~~但有機會一定會把握~~~~:)呢隻 Ace 我係日本買番黎~~~價錢唔超過3000円~~~應該無買貴嘢呱~~~~:DD
some 大.....good post ....例必支持 !!!!!
alex555 發表於 21-1-2013 05:25 PM
THX alex555 兄支持~~~~~~~~:77: