Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[玩具報告] SHF 分享會精選 vol.121~~~回歸的支援力量~~~舊一號 (Sakurajima Version)

十卜SOME大POST
櫻島一號唔知點解我覺得佢隻色真係超靚 反而新一,二號我覺得好核突:(
好耐冇買SHF既我今次要破介啦 XD
Some大真係有心有力
小弟都入手了,感覺同新一差唔多,所以沒有太大驚喜,但真的不失為一隻好shf
timothy276217 發表於 20-1-2013 06:06 PM
我比較鍾意舊一號同櫻島一號~~~因為啲色夠黑夠沈夠低調~~~反而令佢更型~~~:)
Support Some大。
個人而言,唔太喜歡紅眼,所以等粉紅色眼的舊一號,希望唔好限定。
Lobo 發表於 20-1-2013 06:38 PM
舊一號我都啱~~~~櫻島一號都可以係大貨~~~~咁舊一號都應該唔係魂限呱~~~~:DD
鐵甲飛拳

怪物et 發表於 20-1-2013 07:56 PM
調轉特效件好有拳風颯颯的迫力~~~~又真係幾似鐵甲飛拳~~~~:DD
some大火速報告
我有新一號就夠了,不過仲差新二
saga522 發表於 20-1-2013 08:15 PM
趁今日重有啲時間同mood~~~~快啲攪掂咗佢先嘛~~~:DD
THX roundbun 兄支持~~~~~你似乎已經入手了~~~~~

有一種黑沈神秘的感覺~~~~The Next 一號都係依佢呢 ...
Somebody_Ex 發表於 20-1-2013 07:41 PM

對比而家多形態氾濫嘅年代,好似櫻島1號呢隻樸素又特別嘅姿態,先做到特別同紀念性~~~~~:$
呢個post意義仲大過ace果個:$

既是rider,以及some大回歸:$
我考慮緊買唔買,一嚟已有新1號,二嚟我冇咁多錢...
Good report ,support some 大,個人更喜歡舊一號和二號!
bond123 發表於 20-1-2013 08:29 PM
THX bond123 兄支持~~~~:)舊一二號兩隻我都鍾意~~~~色夠低調少花巧~~~~:!
真係好~~ 終於能看到 SOME大 的瓔島 report~~
thanks~~~
fktuen 發表於 20-1-2013 08:48 PM
THX fktuen 兄支持~~~~:77:聽日開始又唔得閒開壇~~~~要等到星期尾先有空檔~~~~~:79:

我忍唔住download晒您D相片,因為實在太正哪! :35:
相信大大set pose 同調較角度影相應該用左唔少時間同心血! 另外背景顏色相當襯呢!
Good Post ! !
原型就是美
nice report! Good :71:
Support! Can't wait to add another Showa Rider to my collection :)
雖然櫻島一號無甚驚喜,但為了系列的完整還是入了,大大很久沒出報告了,一貫詳盡和一貫嘅靚相,一定要支持!:71::71::71::71:
some 大.....good post ....例必支持 !!!!!
回歸的Some大:DD
昭和既shf拉打真係做得比平成既靚:71:

:$ :x :* :71: :77: :34:

今次呢隻櫻島算係有買貴冇入錯 :34:

講到底佢同最近幾隻昭和拉打一樣係「最忠於原來演員體形」,反而我唔係太明白佢有乜野「美形」過... :30:

查實初代拉打嘅特技衣服有過好多次演變,個人最欣賞舊一號果種簡陋同埋粗獷,同片集所強調果種「怪奇」風格有好強化學作用,當然當日製作人員的確係想 refine 套衫嘅:舊二號件衫,原來就係改製俾藤岡弘、(飾演一號人間體.本鄉猛,同埋最初6集舊一號嘅特技演員,同埋佢個藝名之後係有一點頓號)老師用,但因為老師拍攝果陣受傷,要搵佐佐木剛頂上,所以順理成章件一號衫就俾左二號仔啦(所以大家明白點解二號仔手腳只有一條條紋啦):DD

期待笨呆會出舊二號(不過有預感好大可能會係暈限) :time: