Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不如大家分享下邊一隻係你第一隻12吋

威龙 - GSG 9 - Uric
第一隻預訂就係dx06,但第一隻玩到手係mark iv∼
DX12 :45::45::45:
影月同劍....係我同一日入的12" ...都係第1隻........

因為第一次買12” figure 就一次買三隻,所以都唔知邊隻算第一,佢哋包括:威龍出品 ~ 電影中華英雄嘅少年華英雄、白髮華英雄及鬼僕!:36:
我的第一次 :36:

記得第一次入坑是打算入mark v的,不過轉左,入左dx 06船長,我目前入了兩隻,另一隻是dx 10州長
:71::43:
係好耐之前中學生都入個隻王敏德ge SDU ge,
到開始出來做野都有玩下soldier story d 兵人,不過玩得冇咁講究∼
其實一陣都知hottoys lee個品牌ge,不過叫做正式叫入坑,
我相信係上年年中到啦∼冇啦啦被DX12吸引左訂左,之後忍唔住追返DX11(好彩仲係早追∼)
之後買左隻DX06諗住睇下hottoys係點啦,發覺唔信玩具係可以咁pro ga(我唔知可唔可以咁形容)
當堂痴左線,入埋avengers d單,日日爬toysdaily文,
不過發覺有個咁ge版,分享大家ge收藏,又有ching教路改造自組(雖然自己唔夠膽去改),的確係幾過癮ge∼
回過頭來就落坑了。。。。。
My first 1/6 figure Hot Toys Black Widow but I've sold her already... still remember I paid $800 for her, what can you buy with that much today
小弟第一隻是metal boss蛇叔
自從入了ht坑後,這蛇叔已被打入冷宮!:o
見到好多師兄玩人偶已經有一段日子 , 大家都見証住12吋人偶既技術進步同發展 , 呢個坑雖然係深不見底 , 但當 ...
dvddvdhk 發表於 2013-1-15 19:35

我的第1隻是利用橡皮筋運作, 了解嗎? :58:
小弟第一隻是 Black Widow from Iron Man 2 by Hot Toys
我的第1隻是利用橡皮筋運作, 了解嗎?
bigtomm 發表於 17-1-2013 04:18 AM

真係吾識,師兄有無資料可以分享下?
剛剛係隔離台見到有師兄話二十年前 , ht既侯活係銅鑼灣銀城商場一間鋪仔開鋪 , 其實每個人成功既背後都有一個故事 , 正如每個人入坑背後都有個故事 , 希望呢個貼能勾起大家既回憶 , 有時最好既玩具未必係而家最新最正既玩具 , 有時一件甩皮甩骨既玩具可能先係你既寵愛 :71:
Medicom ......EVA - 零波