Toysdaily 玩具日報

樓主: HiNuBeing-122

[分享討論] 2013年一月東京之旅@台場&秋葉原 (上編&下編)

回復  EN9e@1979

同意大大講法....個人覺得日本食野好少有菜食,生果又貴亦唔係道道有...所以便便 ...
老文 發表於 11-1-2013 11:28 AM

新宿jr西口有百果園

西口地下街有超級市場

我常在這二個地方買生果吃

大百貨公司地下的超級市場較貴
而且很玄的是....他們的東西看起來很小...很少....但是都可以讓你吃飽

尤其是白飯...看起來都裝1/3而 ...
EN9e@1979 發表於 11-1-2013 12:37 AM

我只要每天吃 fuji 名代590yen 豬排蛋飯和100yen 三文魚生就心足了

我太太愛吃拉麵
新宿jr西口有百果園

西口地下街有超級市場

我常在這二個地方買生果吃

大百貨公司地下的超級市 ...
S20081997 發表於 14-1-2013 01:06 AM

除左上述之外...如果有訂西式酒店..早餐最好預訂埋..因為如選西式早餐有多款水果..而且食完去洗手間更方便....:78:
除左上述之外...如果有訂西式酒店..早餐最好預訂埋..因為如選西式早餐有多款水果..而且食完去洗手間更方 ...
hehemimi 發表於 14-1-2013 08:30 PM

o, my hotel havent breakfast , I go 新宿JR south 口

吃 fuji 名代590yen 豬排蛋飯

as breakfast :love:
o, my hotel havent breakfast , I go 新宿JR south 口

吃 fuji 名代590yen 豬排蛋飯 ...
S20081997 發表於 14-1-2013 09:04 PM

S兄,好耐無見啦,,,:64:

淨係為左睇條片都值得去,可惜冇字幕:42:

題外話,上個月地震果一刻我岩岩晌 gundam front 既紀念品部
模型疊得好穩陣,冇搖冧:71:
回復 36# roundtable
其實, 我諗大家都對Gundam歷史有番咁上下認識, 應該都知天幕電影內容講乜嘅~:58:
S兄,好耐無見啦,,,
hehemimi 發表於 14-1-2013 09:22 PM

yes, hehe ---------------------
淨係為左睇條片都值得去,可惜冇字幕

題外話,上個月地震果一刻我岩岩晌 gundam front 既紀念 ...
roundtable 發表於 14-1-2013 10:15 PM

ha, 311??
回復  roundtable
其實, 我諗大家都對Gundam歷史有番咁上下認識, 應該都知天幕電影內容講乜嘅~
HiNuBeing-122 發表於 15-1-2013 12:12 AM

new gun dam cg
yen 86 tonight ----------------
ha, 311??
S20081997 發表於 15-1-2013 12:31 AM

十二月七號,7.3 級果次姐 :(:(
十二月七號,7.3 級果次姐
roundtable 發表於 15-1-2013 12:49 AM

o,ic bro efsf also in Japan , he haven't feel any shake

is our gundam tell him n worry about him only
其實有不可拍照告示的地方是否真的不可拍照...網上很多有這告示照有相片,當去到又唔好意思拿相機出來影..:unhappy:
最後, 如大家想去一處冇乜大陸人嘅地方, 日本而家係唯一之選。咁多日都係見過一次有三到四個貌似大陸人出現。
HiNuBeing-122 發表於 10-1-2013 05:46 PM

就係因為呢個原因
我上年3個月內去o左兩次:p
9月大阪11月東京