Toysdaily 玩具日報

[其他] Tiger & Bunny 猛虎 12" (加三張圖)

玩左七年,擺pose擺到關節炎咁,好心就唔好講出黎認叻啦,有錢冇品味,真係可悲
O暈 發表於 23-12-2012 06:07 PM

覺得這樣講又太過份了!!:o
另外我發現樓主玩具左腳大腿燈不會發光
不知是沒開還是有問題???check一下!!:!
都係開心分享玩具姐,點解又要罵戰..大家都有自己中意既野,有自己既影相/擺POSE方向,有乜好嘈?:42:
E隻老虎小弟都有買, 開盒望, 白色位上色算唔錯, 有珍珠色效果, 銀色為普通8號銀, 一般貨色, 但 灰色完全冇上色, 有D失望. 攞上手, 唉!!!!! 全膠宴!!!!!!  身型偏收長, SHF比例較為粗壯, 個人喜好不一樣, 不過小弟鍾意粗壯多D. 至於可動程度, 乃絕不合格, 除手臂外, 全部只為單重關節, 似十年前的產品, 腳及腰關節可動角度比較低. 最後LED燈, 的確係唯一賣點, 夠光唔錯, 但有幾多大大會長著燈陳列呢????????? 本人自己的最後結論為 : 如果可以時光倒流比小弟再簡, 我會留返$2000換了家中飯廳的飾燈好過了, 真的好後悔, 好想二手出售!!! 此物絕不值$1950, 如定價於$1280左右比較合理, 若以HT的IRONMAN比較, 至少HT都有全隻上色及可動度會高多些少 (PS.本人是MEDICOM RIDER迷, 而不是HT迷). 以上乃小弟禺見, 無心沖撞, 不喜勿插.
回復 24# hongwohse

謝 ching 關注……可能是我詞不達意:(

我想說 medicom 的RAH 產品主要是“着衫公仔“,過往售價一般在二萬日元以下。

而 HT 的ironman 系列則是開塑膠模,以膠件組合上色再裝配完成的人物12"figure , 加上“靚“頭雕“ , 售價全在二萬日元以上……:78:
玩左七年,擺pose擺到關節炎咁,好心就唔好講出黎認叻啦,有錢冇品味,真係可悲
O暈 發表於 23-12-2012 06:07 PM

我唔准你咁話我偶像~~~~:63:
樓主真心分享:63:
呢類殘渣相真係好懷念!:handshake:遲D封麈後再影比大家懷念下好嗎:34:好喜歡師兄的(麈格風)
首先我完全冇提過HT,如果有,可能係我記性唔好,唔該你幫忙QUOTE返出黎,至於大大GE記性可能唔係咁好,助人 ...
O暈 發表於 23-12-2012 07:04 PM
OK.,你係冇提HT 兩個字, 而我是在#24 提問點解話"HT的ironman 開展了一個高級貴價品新市場"後, 你插我"認叻,有錢冇品味,真係可悲"!
當我誤解你係因提問HT 開展市場論而護主.,我道歉!
那請你說說我如何有錢冇品?如誠然你在#29說我講1牛九有找是粗大氣粗, 那我覺得純針對我!呢度1/6 &1/4 區分享得的人,每個我相信不是有錢人,也應不會是差一千幾百等開飯的人!尤其買1/4的更講緊差不多2.5-3K!買得medicom,我當然是付得起呢 一、二千的人,但並不代表我是有錢人!如果按你說法, 那每一個在此區 post 過一隻或以上1/6 or 1/4玩具的也應是屬財大氣粗.........那為何只針對我是"認叻,有錢冇品味"??:31:
覺得這樣講又太過份了!!
另外我發現樓主玩具左腳大腿燈不會發光
不知是沒開還是有問題???check一 ...
lydiamomo0903 發表於 23-12-2012 07:18 PM
呵...太多個開關制.,只是不小心開少了左大腿開關
回復  hongwohse

謝 ching 關注……可能是我詞不達意

我想說 medicom 的RAH 產品 ...
Spartan113 發表於 23-12-2012 08:49 PM
多謝師兄詳述,我也只是好奇問下點解有此見解, 對, 如講精細度, Ironman 絕對高過呢隻!不過我個人對Ironman 冇興趣
BANDAI咁攪真係攪唔响12"首發個朵。

頭炮真係要落多少少誠意架。:38:
呢類殘渣相真係好懷念!遲D封麈後再影比大家懷念下好嗎好喜歡師兄的(麈格風)
打炒手家 發表於 23-12-2012 10:44 PM
嘻, 玩了一日, 入咗盒了!但隻 Batpod放咗出嚟封塵中, 如果隻Catwoman 到手, 到時你好大機會見到麈格風batpod配Catwoman:36:
頭像被屏蔽
Light mode & movable fingers are so attractive ~
EricBanana 發表於 23-12-2012 11:29 PM

正牌玩手指。

淨係玩手指,有排玩,一日玩一隻。:66:
Light mode & movable fingers are so attractive ~
EricBanana 發表於 23-12-2012 11:29 PM
Light mode 真係好正, 原本淨係想入隻Tiger 算了,而家可能會入埋Bunny