Toysdaily 玩具日報

[其他] Tiger & Bunny 猛虎 12" (加三張圖)

買隻medicom都要1.4k至1.6k,呢隻其實物有所值啦!
D燈好光,身型又大隻(不過都係S.H.Figuart比例最準).呢D啤膠野,BANDAI做,一定贏晒.
不過如果呢隻係HT作品,D燈掣咁樣放出黎,實畀人插到開花,但BANDAI就冇問題.
買隻medicom都要1.4k至1.6k,呢隻其實物有所值啦!
D燈好光,身型又大隻(不過都係S.H.Figuart比例最準).呢D啤 ...
Toro 發表於 23-12-2012 10:52 AM

HT 的 lronman 系列真的為玩具業界,開展了一個高級貴價品12“figure的新市場!:78:
其實我覺得個比例好差,放大版又無details

賣點只係著燈,呢個問題,隻免仔更明顯。。。
發光正到彈起:handshake:

眞係好正:71:就算賣點只係著燈,在下都覺得足夠~:46:
想問下開面果個頭係咪可以開閉的?:?
我本來想買
但側面裝甲的水口位真係太粗
眞係好正就算賣點只係著燈,在下都覺得足夠~
想問下開面果個頭係咪可以開閉的?
zero2443 發表於 23-12-2012 03:08 PM
有兩個頭,發光那個不能開合!另一個能開, 可是不是就咁向上推開, 是要拆開下巴及面罩再安返上去...這個有點失敗
我都有買哩隻同ironman, 兩個本身既設計根本完全唔同,tiger既設計本身係比較特攝同動畫式,整體外型都比較流線,哩隻大比例已經比到佢係動畫中既感覺我,收貨架喇。 至於價錢,日本玩具佢訂價貴都冇計,對換價嚟講我覺得好合理。
HT 的 lronman 系列真的為玩具業界,開展了一個高級貴價品12“figure的新市場!
Spartan113 發表於 23-12-2012 11:08 AM
好奇點解係"HT 的 ironman 開展了一個高級貴價品新市場"? Medicom 不是一向在12"市場售賣著貴價品12" figure, 講貴價PBM, Medicom(限定) 隻隻$2-3K 以上, 由DX 系列, PBM, 限定等等....人家賣DX 幪面超人, HT 還不知在那, 還遑論ironman! 由於在下玩12", 是2005年受medicom洗禮, 所以好奇為何關ironman 系列的事,可能我一隻ironman 也沒有(之前也說過對佢冇興趣):34:
玩左七年,擺pose擺到關節炎咁,好心就唔好講出黎認叻啦,有錢冇品味,真係可悲:67:
:53:依D係叫自家風格呀
玩左七年,擺pose擺到關節炎咁,好心就唔好講出黎認叻啦,有錢冇品味,真係可悲
O暈 發表於 23-12-2012 06:07 PM
我冇認叻喎?你覺得我邊一句我有認叻先??我只係話我2005年令我知道有12" 係 medicom, 所以好奇為何以上大大說是HT的ironman而展開!因講貴價, 我亦從不覺Medicom , PBM係平!
仲有你觀點好低能, 我係買玩具,唔係負責做set post 影玩具!我咁多年玩具都係買返嚟玩, 乜有規定要影得叻先比玩??大把人砌幾十年模型都唔識油, 咁你又去話人地砌幾十年,砌到成pat 屎咁?  唔係玩 HT 先叫有品味, 我都係打工仔,以上我回覆亦冇講過我有錢!
老實如我可悲你好像更可悲, 有咩人一講 HT 即刻出嚟護主!況且我都冇踏佢,只係事實咁講!
依D係叫自家風格呀
大舊金 發表於 23-12-2012 06:29 PM

呵...金爺你終於現身
我冇認叻喎?你覺得我邊一句我有認叻先??我只係話我2005年令我知道有12" 係 medicom, 所以好奇為何以上大大說是HT的ironman而展開!因講貴價, 我亦從不覺Medicom , PBM係平!
仲有你觀點好低能, 我係買玩具,唔係負責做set post 影玩具!我咁多年玩具都係買返嚟玩, 乜有規定要影得叻先比玩??大把人砌幾十年模型都唔識油, 咁你又去話人地砌幾十年,砌到成pat 屎咁?  唔係玩 HT 先叫有品味, 我都係打工仔,以上我回覆亦冇講過我有錢!
老實如我可悲你好像更可悲, 有咩人一講 HT 即刻出嚟護主!況且我都冇踏佢,只係事實咁講! hongwohse 發表於 23-12-2012 06:40 PM

首先我完全冇提過HT,如果有,可能係我記性唔好,唔該你幫忙QUOTE返出黎,至於大大GE記性可能唔係咁好,助人為快樂之本,我樂意幫你QUOTE返出黎:"1牛九有找, 但比起我平時玩開的medicom, 佢又似乎超值!至少開燈呢項我like 爆" ,可能我出身比教卑微,從來都冇買過2K
以上GE玩具,所以我先誤會大大有錢,財大氣粗。MEDICOM我唔算經常買,但無可否認BODY比HT好扭,但唔知大大何以見得我護主呢?
依D係叫自家風格呀
大舊金 發表於 23-12-2012 06:29 PM

唔使加水印,一眼就認得出,包管無人敢偷桃!