Toysdaily 玩具日報

查看: 14991|回復: 37

[分享討論] 觀塘仁愛圍, 偉利模型~

===============================================
我係 9/12 加返以下文字, 出o左帖幾日,見到好多reply (包括埋 facebook) 都話, 由於 mark 價比較貴, 買唔落手. 其實我自己平時都係睇多過買.:63: 因為真係幾貴, 多數都只係買工具同油.

不過偉利真係唔少觀塘朋友o既回憶. 如果你試過

- 因為要買一盒模型而唔食 lunch, 每日食麵包. :56:

- 兩盒模型都想買, 可惜只得一盒錢, 望住兩盒模型尿急咁o既樣 :69:

- 帶埋 老豆/老母 去, 因為要買模型, 乜o野條件, 托塔都應承, 或者即場 lur 地 :63:

以上種種, 都係難得o既回憶.

如果因為見到 "榮休" , "大減價" 而諗住去入貨o既朋友, 可能會失望而回.

不過去行o下望o下, 聞o下全舖都係模型o個種味道, 勾起返一D回憶, 其實幾開心的.
=============================================

由於觀塘裕民坊一帶開始清拆重建, 偉利當然亦不會例外. 由於唔知幾時結業, 今日落去幫襯之餘, 影了幾張相留念~  :43:

最後老細話由於出面舖租太貴, 未必會另外搵地方繼續營業了.

Thanks for watching~
其實同旺角或灣仔的偉利係咪同一間呢?
三國傳我來也...
話說好似聽日定唔知星期六開始荷里活廣場有高達EXPO...
thanks info~~~~~~~~~
其實同旺角或灣仔的偉利係咪同一間呢?
-(0_0)- 發表於 5-12-2012 05:34 PM

我估只係同名~~
請問知唔知幾時結業?我真係除左星期日之外,平日都冇咩機會會去到觀塘個邊.....
請問知唔知幾時結業?我真係除左星期日之外,平日都冇咩機會會去到觀塘個邊.....
rockalex 發表於 5-12-2012 07:43 PM

老細話無咁快, 仲有幾個月, 無確實時間~
:no::no::no::no::no:
雖然唔係觀塘人,但有意去睇下
想問下各位師兄搭地鐵既應該點行?
101 巴士總站,好易搵...
haven't visit there ...
由五年班就去佢度買模型,有MG, HG, BB戰士,不過近尼幾年越來越貴, 最上果次幫襯佢都係2年前拉!
等呢幾日得閒出去影下相先!
想當年過大海黎香港都好過一次觀塘偉利
D貨都幾足下
可惜而家香港又少左一間模型鋪啦...
佢賣得貴呀...我估佢用建議價來賣..
佢賣得貴呀...我估佢用建議價來賣..
leonli 發表於 5-12-2012 08:54 PM

甘即係換巨犯豆誠價啦...
如果佢宜家跌到平過MK洗衣街個2間甘就真係爽皮