Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 觀塘仁愛圍, 偉利模型~

雖然唔係觀塘人,但有意去睇下
想問下各位師兄搭地鐵既應該點行?
nok031059 發表於 5-12-2012 08:25 PM

天橋望出去會見到有個露天巴士總站...
巴士總站附近就係偉利冇記錯偉利好似有雙星標誌
其實同旺角或灣仔的偉利係咪同一間呢?
-(0_0)- 發表於 5-12-2012 05:34 PM

其實灣仔、旺角個老板先係官塘老舖的開國始祖,
現時官塘的店主只係舊有老板切出時接手的 : )
平反斗城少少,想幫佢清下貨都唔得。
:31:細細個住觀塘時去過一次,大過之後完全唔記得點去了..........
回復 17# 邪神卍

我問過旺角果間o既店員佢地同官塘果間有無關係,佢地答無。估唔到背景原來係o甘。

細個時成日去觀塘偉利買 SD 元祖高達,令人懷念!
真係點都要過去走番轉!:36:
細過到大系果道買下模型咁 上次買都系1/144武御雷出果陣...
搵日再去睇下先:42:
其實灣仔、旺角個老板先係官塘老舖的開國始祖,
現時官塘的店主只係舊有老板切出時接手的 : )
邪神卍 發表於 5-12-2012 22:17

原來撤出之前是同一家,感謝告知!:64:
天橋望出去會見到有個露天巴士總站...
巴士總站附近就係偉利冇記錯偉利好似有雙星標誌
hazeshadow 發表於 5-12-2012 09:21 PM

佢個"雙星"標誌咁多年都係掉轉XDDDDDDDDDDDDD
折吓一間又一間~所有以前係覲塘嘅兒時回憶都因為區內老代而逐一消失~:56::79::31:
點樣去呀??我想去呀!!!
尋晚去左一轉,當佢消失前探一探....
至於買唔買野就....er....搵岩咪買囉...
剛去完!啲嘢仲好貴!:@
記得以前偉利後門係長開的,前門入後門出,直通後面間機舖打機…:43:
剛去完!啲嘢仲好貴!
狂四郎 發表於 6-12-2012 03:07 PM

x2
佢啲野不嬲都唔平,我住得頗近都好少去幫襯,頂多都係貪方便去買下油囉~
對上一次去買野都起碼係六/七年前了.....