Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: goahead

[分享討論] 觀塘仁愛圍, 偉利模型~

回復 30# rarityraider

去到收隊時刻都重係貴...>,<...咁唯有用念力支持啦,愛莫能助~:o
可能佢大把(錢/地方)存貨!
以我所知, 灣仔偉利先&#21946;大老細 , 其實三間同一個老闆 .
觀塘偉利舖位在84年還是髮型屋,雖則沒有三十年,不過廿五六年也是有的,最初來仁愛圍開荒的是之前在天光道興記工作的那班員工
由興記接手轉做偉利時幾間偉利的確同一伙人,但不久觀塘偉利獨自分拆營運,至二千年前後從前天光道興記的員工完全退出,留意一下其他偉利絕對不會賣國產小號手模型
觀塘偉利舖位在84年還是髮型屋,雖則沒有三十年,不過廿五六年也是有的,最初來仁愛圍開荒的是之前在天光道興記工作的那班員工
由興記接手轉做偉利時幾間偉利的確同一伙人,但不久觀塘偉利獨自分拆營運,至二千年前後從前天光道興記的員工完全退出,留意一下其他偉利絕對不會賣國產小號手模型
我星期五都去過,D貨好貴,有D重過旺角街舖,連門口部SD GUNDAM NEXT 10扭蛋都貴過其他地方($18/次)。我想入小小貨都唔得!:42:
我星期五都去過,D貨好貴,有D重過旺角街舖,連門口部SD GUNDAM NEXT 10扭蛋都貴過其他地方($18/次)。我想入 ...
chocho0831 發表於 9-12-2012 12:11 PM

星期四我去左
唔洗有d重貴過旺角
根本全部都係...
跟住再直落荷里活睇expo
又要貴又要少款
sd三國傳個價你夠膽死同我上6字頭?
所以算了...模型都係留番係其他地方買
雖然係有D舊野,但可惜又唔係齊,唔想斷幾款所以無入到野
其實都唔係全貴,有心可能&#25598;到好&#22050;。
我上星其去睇過,新&#22000;部tamiya 1/20 redbull 佢做特價399以為佢貴,
點知出旺角反而要420,所以有心可能會買到平&#22050;。
其實諗諗下都想買反部,唔知聽日仲有冇:79: