Toysdaily 玩具日報

查看: 32569|回復: 91

[玩具攝影] 力量! 速度! 招式! 腦筋! 精神力! 全變得完美 【SHF 斯路完全體】…終回預告

等了很久的斯路終於在上星期五到手,比起美版現貨足足遲了個多星期,看來日後都不用訂行貨了。

簡單介紹一下故事,因未來的杜拉格斯返回過去改變歷史的關係,除了人造人17、18號變得更難應付

之外,更出現了人造人16號及怪物斯路,斯路是由紅帶軍團收集悟空等人的細胞再經電腦培育而成的

生物,需要不斷吸食其他生物來進化,最後要吸收人造人17、18號才能變成完全體。由於斯路出生的

時空已沒有了17、18號,為了要成為完全體,斯路便殺死了該時空的杜拉格斯,然後奪去了時光機返

回現時悟空的時空尋找17、18號,新一輪的激戰隨即展開。

我對今次的產品非常滿意,外型上色造功都好細緻,唯獨眼睛做得可愛了一點,若能眼珠做細一點更能

表現出斯路的邪氣。

基本配件。

特效配件。

不知為何只看圖片就覺得斯路好像偏瘦削,但實物玩上手卻感到恰到好處。

三款表情都有相同弊病,就是眼珠過大,神韻稍遜一點。

身上的斑紋是雕上去的,上色還加上陰影,各部位都造得很仔細。

配合上附送的特效件,能做出必殺技【龜波氣功】的動作。

接著是我自己的劣作,不喜勿插。

多謝觀看。

留位.................. 斯路 vs 悟空 (終回預告)

ching超級靚圖..:71:
超級比達... 嘿嘿嘿.. 我記得斯路咁樣講過
最後個張好似未打完就多謝觀看接得好笑:66:
睇完哩隻咁出色既斯路,如果有埋斯路初體,我一定入坑~我中意初體多過完全體!!:35:
大大d圖好正...留名再睇:71::77:
wow, just like the comic! :)
wow, just like the comic!
insomniac 發表於 5-12-2012 10:51 AM

agree , its comics with colour :71:
wow, just like the comic!
insomniac 發表於 5-12-2012 10:51 AM

係呀。事實上我係跟住網上漫畫去整,完全係零創作,哈哈。
ching超級靚圖..
超級比達... 嘿嘿嘿.. 我記得斯路咁樣講過
snake888 發表於 5-12-2012 03:25 AM

多謝。我好鍾意斯路、超級比達同杜拉格斯之間的幾幕。
超正! 好似睇動畫咁!:71:
睇完哩隻咁出色既斯路,如果有埋斯路初體,我一定入坑~我中意初體多過完全體!!
ds_toys 發表於 5-12-2012 10:34 AM

襯佢仲平就買住等啦,雖然有好大機會再有下調空間。
大大d圖好正...留名再睇
老文 發表於 5-12-2012 10:50 AM

多謝。遲下再整埋斯路對悟空。
好正呀, 終於等到ching出圖喇.....超期待更多人物故事呀~:handshake:
超正! 好似睇動畫咁!
宇宙之王者 發表於 5-12-2012 12:07 PM

多謝多謝。題外話,原來經premium訂都一樣係冇晒黑白行貼紙。