Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Captain America美國隊長(Avengers)集中討論區

回復 285# EDMONDLUN

無錯 !! 都係個句 : 早買早享受 , 遲買好難受 !!!
回復 287# dvddvdhk
唉~但隻Bane點都估唔到派得一日單囉,
HT真係越黎越不知所謂....:53:

回復 288# kafai1978

我有個感覺 , 純熟個人諗法 , 照理吾夠貨做乜要派得咁急 , 呢種做法對公司形象又吾好 , 收吾到貨既師兄又會有怨氣 , 除非為左打擊對手而急於出貨去截人糊 , 但情況又好似吾係 , 係合埋懷疑下就係幫d入重貸既人仕 (即係大家叫既炒家) 散貨 , 運作原理就係先出少少貨 , 跟住就停一排先再派 , 等搶先收到貨既就會出相出分享 , 無訂個d見到大貨有機會吸引左佢地既購買慾 , 但好多人都未攞到貨 , 市場上貨源有限 , 係貨源歸邊之下 , 呢d湣在買家就唯有向持大貨者購買 , 等呢d持貨者出貨出得七七八八 , 咁佢又會開始派貨 , 此舉好處一來可以穩定人偶出貨後既價格吾會出現太大波動 , 另外又可以保障一班入大貨買家既利益 ,  而受影響既都只係遲訂既買家 , 眼白白睇人地玩到隻野爛晒都未到自己收貨 , 咁下次呢班遲訂既買家又會一早去訂 , 到時又可以做到好多人訂野既現象 , 真係一舉三得 , 絕到不得了 !!! 不過自己都係幫凶 , 一開訂就去訂 , 一收貨就出分享 , 真係抵死 , 最衰係自己心急又貪玩 , 無奈都要接受呢套潛規則 . 以上純粹個人估計 , 不喜隨便插 :57:
回復 286# kafai1978
:!:!等等等..................
回復 287# dvddvdhk
早買早享受:71:
遲買好難受:63:
我2種感覺都有..........:56:
回復 289# dvddvdhk

完全同感:unhappy:

我以為一早派到6/5, 咁我8/5會好快有得玩啦...點知...:56:
隻Bane又係,我20/7,諗住有啲機尋日有得攞...點知...:56::56::56:
回復 293# 你好
唉.....:42:
我唔敢想像iron man 3開訂時第一日既排隊情況係點
我估拎貨時仲要分段時間
回復 295# joshuakit

又未必喎 , 呢度好多師兄之前話隻配色吾得 , 會吾會少左人訂呢 ?
回復  joshuakit

又未必喎 , 呢度好多師兄之前話隻配色吾得 , 會吾會少左人訂呢 ?
dvddvdhk 發表於 5-1-2013 03:47 PM

我覺得D排隊黨,唔理好醜都排左先
更何況係大熱既iron man
回復 297# joshuakit

咁又係 , 同埋好多人口裏說不 , 不過身體卻很誠實呢 :43:
回復 296# dvddvdhk

有樣野叫”邊插邊食”,睇戲都有啦。
今日問過仲係 6/5 單 :63:
該煨,我啱啱喺旺角訂完Yoda番嚟咋,問過CA都仲係6/5......

Bane就仲係第一日18/7......