Toysdaily 玩具日報

查看: 32369|回復: 60

[新品消息] ACI 1/6 Body - Christian "Medium Built Bodies"

體型係TTM-19個類,終於唔使買炒價波地了。:$

淨睇圖,頸比較長,好過TTM-19(配某D頭雕同衫有短頸問題)。

似係硬膠上身,所以唔可以好似HT咁,雙肩做拉伸關節,可惜。

有多一對腳形,而且RELAX PLAM形狀幾少見。

手臂同身體仍然有色差,可惜。

三款顏色上分別少,係優點,可以好仔細咁揀啱配番頭雕顏色。

以上,係小弟個人亂UP,不喜請輕力插。:64:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ACI 1/6 Body - Christian "Medium Built Bodies"
ACI 1/6 素体 - Christian

-   超過30個活動點
-   仔細血管浮雕
-   清晰人體肌肉線條、皮膚毛孔
-   包括4對不同型態的手及2對腳
-   共3款

AB7:  Christian Ver. 0 – unpainted DIY
AB8:  Christian Ver.1 -  Asian 亞洲人
AB9:  Christian Ver.2 – Caucasian 白人

轉貼自人偶同樂會LUKA大大:64:

http://fhc.twgogo.org/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=4324
Cat cat 大 好快! 謝謝意見,大貨會改善!
可動性麻麻,點解大家要根足HT? 唔出隻高可動性嘅大隻肌肉 body?
可動性麻麻,點解大家要根足HT? 唔出隻高可動性嘅大隻肌肉 body?
RRAAYY 發表於 17-11-2012 03:50 PM

Ray 大,冇根HT呀!
This Design 既目標系外觀,身形同比例。
高可動性嘅 body, 有不少 , eg. ttm 14-18, DID, SS, etc. 有外觀,不同身形比例,我覺得反而少呀!
呢個系ACI design Andrew, Bruce, Christian 既目標同 動機。
PS: you are welcomed to come & chat with us for any advices and comments!
nice one, support!
Cat cat 大 好快! 謝謝意見,大貨會改善!
acitoysltd 發表於 17-11-2012 02:10 PM

其實小弟最在意係手型,好似呢個自組咁,頭同頸都算夾色:

但頭同手就分別好大,手白過body:

因為素體著左衫之後,手係一定會露出在外嘅地方,所以手型造的靚的話,對玩家幫助好大。:64:

回復 6# catcat

Many Blank Body manufacturers have ignored the design of hands....

Some photos from display (pricing info removed)

Very nice! Where can i buy it? And, how much is it?:58:
回復  catcat

Many Blank Body manufacturers have ignored the design of hands....

Some photos f ...
chankb 發表於 17-11-2012 04:58 PM

無錯!

只有ht嘅mms黑人角色至叫做做到真實嘅黑人手:

可惜ht嘅黑人淨波地仍然無上色...
謝樓主介紹資訊。~~~~
知吾知咩價錢???????
七仔有得訂?:58:
手臂同身體仍然有色差,可惜。

真的十分可惜,,,,
回復 7# chankb

CHING ! 可以 PM 小弟幾錢同係邊度訂嘛 ?
似乎唔錯,如果可以上身包膠加頸關節就更佳:p